BACK TO
TOP
Brand name

New entry για το Ασύρτικο στη σειρά Geometria του Λαφαζάνη

Η μονοποικιλιακή σειρά «GEOMETRIA LAFAZANIS», εμπλουτίζεται με την ποικιλία Ασύρτικο, σε μία ιδιαίτερη έκφρασή του από την Πελοπόννησο.

New entry για το Ασύρτικο στη σειρά Geometria του Λαφαζάνη

0
0

Το Ασύρτικο καλλιεργείται στον ιδιόκτητο αμπελώνα του οινοποιείου Λαφαζάνη, στις Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας. Ένα κτήμα με ήπια κλίση που επιτρέπει την καλή αποστράγγιση, αργιλοπηλώδες έδαφος με μέτρια περιεκτικότητα σε ασβέστιο και Νότιο – Ανατολικό προσανατολισμό, σε υψόμετρο 300 μέτρων. Στο αμπέλι εφαρμόζεται αμπελουργία ακριβείας και ελέγχεται με επιμέλεια από την ημέρα της φύτευσής του, ενώ σαν λίπασμα χρησιμοποιούνται μόνον κομποστοποιημένα στέμφυλα.

Ο καρπός του δοκιμάστηκε πειραματικά, στο οινοποιείο τους τελευταίους τρεις τρύγους. Χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, 800 έως 900 κιλά ανά στρέμμα, ενισχύουν την ποιότητα του γλεύκους και κατ’ επέκταση τον στιβαρό χαρακτήρα του κρασιού.

Ο τρύγος έγινε με το χέρι από τις 18 έως τις 22 Αυγούστου και ακολούθησε κλασσική λευκή Οινοποίηση. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης εφαρμόστηκε η μέθοδος του μπατονάζ για 2 με 3 εβδομάδες.

Το χρώμα του είναι λευκοκίτρινο και στην μύτη χαρακτηρίζεται από κομψά αρώματα λευκόσαρκων φρούτων που συνυπάρχουν με νότες εσπεριδοειδών. Γεύση μεστή με καλή οξύτητα και μεγάλη διάρκεια στην επίγευση.

Ταιριάζει με ψάρια, θαλασσινά αλλά και λευκό κρέας και ψητά λαχανικά, ενώ μπορεί να συνοδεύσει μαλακά και σκληρά τυριά.

Το «GEOMETRIA ASSYRTIKO» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη HORECA 2018, όπου απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Απολαύστε την πρώτη εμφιάλωση στο ποτήρι σας στους 12οC!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία