Αυτό τόνισε η πρόεδρος του World Olive Center for Health Δρ. Ελένη Μέλλιου κατά τη διάρκεια των OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS της τελετής βράβευσης των κορυφαίων διεθνώς παραγωγών ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα και συμπλήρωσε: «Το ελαιόλαδο E-LA-WON θα συμμετέχει στην Ερευνητική Επιστημονική Μελέτη για τη «σκλήρυνση κατά πλάκας» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Καμπούρης δήλωσε ότι «η έρευνα που ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Βογιαβλίδ της Ισπανίας σε πειραματόζωα εδώ και 2 χρόνια, τώρα θα εφαρμόζεται ασφαλώς και σε ανθρώπους επιβεβαιώνοντας τις υψηλές φαινολικές ουσίες των ελαιολάδων E-LA-WON. Γιατί στόχος της εταιρείας μας δεν είναι μόνο το εμπορικό κομμάτι αλλά και η συμβολή και συμμετοχή στο “υγιεινό τρόφιμο” με απώτερο σκοπό την υγεία».
Η εκδήλωση της απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος interreg Med Aristoil στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Κροατία. Ο φετινός ήταν ο μεγαλύτερος Διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό συμμετοχών με περισσότερα από 2000 δείγματα. Στην τελετή μίλησαν εξειδικευμένοι καθηγητές από τα Πανεπιστήμια: Harrard, University of California, Northeastern University, Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πελοποννήσου, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις σχετικά με την επίδραση του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία.
Η εταιρεία E-LA-WON απέσπασε 2 Χρυσά Βραβεία τόσο για τις πολυφαινόλες –GOLD STANDARD OF EXCELLENCE for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil- όσο και για την υποστήριξη της Έρευνας – GOLD AWARD for the support of the scientific research on olive oil and health.
Με αυτές τις νέες διακρίσεις η εταιρεία έχει φθάσει τις 42 βραβεύσεις και καθιστούν την E-LA-WON ως μια από τις πολυβραβευμένες επιχειρήσεις στο παγκόσμιο στερέωμα.