BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Αυξάνεται η ζήτηση για τα βιολογικά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μεγαλύτερη προτίμηση στα τρόφιμα και ποτά βιολογικής καλλιέργειας φαίνεται να επιδεικνύουν οι Άγγλοι καταναλωτές, μετά την οικονομική ύφεση.

Τα βιολογικά ίσως να μην είναι τόσο υγιεινά, λένε οι Βρετανοί

1
0

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις βιολογικών αυξήθηκαν, όπως αναφέρθηκε στο Εθνικό Συνέδριο για τα Βιολογικά Δημητριακά του 2014 στο Milton Keynes.

Η πρόκληση τώρα είναι να βρεθούν τρόποι να προωθηθεί η βιολογική παραγωγή για να βοηθηθούν οι παραγωγοί να ανταποκριθούν στις προβλέψεις των λιανεμπόρων, οι οποίοι, θα χρειαστούν 20 % περισσότερη ποσότητα βιολογικού γάλακτος, 40 % περισσότερο βιολογικό αρνί, 30% βιολογικά αυγά, 20 % χοίρους και βοδινό κρέας βιολογικής καλλιέργειας και 10 % βιολογικά κοτόπουλα.

Με τους καταναλωτές να αγοράζουν βιολογικά τρόφιμα όλο και περισσότερο ειδικοί από το λιανεμπόριο και επιστήμονες είναι περισσότερο πρόθυμοι από ποτέ να συνεργαστούν με την βιομηχανία προκειμένου να βοηθήσουν τους αγρότες να διαχειριστούν τα εδάφη τους και να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραγωγοί από όλη τη χώρα ενημερώθηκαν ότι οι πωλήσεις της βιολογικής παραγωγής έχουν αυξηθεί σχεδόν 5.5% τους τελευταίους 12 μήνες, προσθέτοντας 55,38 εκατ. ευρώ στην αγορά βιολογικών.

Όπως τονίστηκε, παρόλο που οι καταναλωτές ακόμα υπολογίζουν την τιμή, αγοράζουν βιολογικά πιο συχνά, ενώ η αύξηση των πωλήσεων παρατηρείται κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα, με τις πωλήσεις του βιολογικού γιαουρτιού να σημειώνουν αύξηση 9,2 %».

Σύμφωνα με τον Shamal Mohammed, διευθυντή έρευνας στο HGCA, η προβλεπόμενη ανάπτυξη στον τομέα υποστηρίζεται  με 3,27 εκ. ευρώ από την έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου στην ποιότητα του εδάφους.

Ανάμεσα στα έργα που εκτελούνται μέχρι το 2016 συμπεριλαμβάνονται έργα για τον εντοπισμό του καλύτερου τρόπου προσθήκης βιολογικής ύλης στο έδαφος προκειμένου να βελτιωθεί η δομή του.

Με τη σειρά του ο Roger Kerr, διευθύνων σύμβουλος της OF&G δήλωσε ότι η πρόκληση τώρα είναι να εξασφαλιστεί ότι δίνονται στους παραγωγούς τα κατάλληλα εργαλεία για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση.

Όπως είπε, «τα πράγματα δείχνουν καλύτερα για τον βιολογικό τομέα αλλά υπάρχουν προκλήσεις.

Αν πρόκειται να συμβάλλουμε στην επίτευξη των στόχων των εμπόρων για την παραγωγή βιολογικών κρεάτων και γάλακτος, πρέπει να δούμε τις βιολογικές ζωοτροφές να αυξάνονται κατακόρυφα».

ΠΗΓΗ: farmbusiness.cc

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία