BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Ψηφοθηρικός ο τρόπος προκήρυξης των Βιολογικών

Να προκηρύξει ξανά και άμεσα το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας με κριτήρια που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της βιοκαλλιέργειας και όχι στην ψηφοθηρία όπως έγινε με την πρόσκληση του Φεβρουαρίου, καλεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του ο Τομέας Αγροτικής Πολιτικής της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ.

Γραμματέας αγροτικού του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Μπουνάκης

5
1
«Οι βιοκαλλιεργητές έκπληκτοι βιώνουν το Βατερλώ της έλλειψης αγροτικής πολιτικής και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση όπου επισημαίνεται παράλληλα τα «πρωτοφανή γεγονότα όπως το να ανοίγει, να κλείνει και να ανοίγει ξανά η προκήρυξη για να ευνοηθούν οι ημέτεροι, που πραγματικά οδήγησαν το Μέτρο σε πλήρη κατάρρευση».

Αναλυτικά από τον Τομέα Αγροτικής Πολιτικής της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ σχετικά με το Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αφού άργησε δύο χρόνια να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σήμερα προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει για ψηφοθηρικούς σκοπούς

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι το φιάσκο με την προκήρυξη του μέτρου της Βιολογικής Γεωργίας

Ο τρόπος προκήρυξης του μέτρου, κατάφερε να αφήσει εκτός προγράμματος τους πραγματικούς βιοκαλλιεργητές και όσους ήθελαν πραγματικά να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τη Βιολογική Γεωργία.

Πρωτοφανή γεγονότα όπως το να ανοίγει, να κλείνει και να ανοίγει ξανά η προκήρυξη για να ευνοηθούν οι ημέτεροι, πραγματικά οδήγησαν το μέτρο σε πλήρη κατάρρευση.

Οι βιοκαλλιεργητές έκπληκτοι βιώνουν το Βατερλώ της έλλειψης αγροτικής πολιτικής και στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Το Βατερλώ ομολογήθηκε ανερυθρίαστα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, όπως κάνει τώρα δύο χρόνια με τα μέτρα εις βάρος των αγροτών, ψελλίζοντας υποσχέσεις για διορθωτικές κινήσεις. «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»
Καλούμε την Κυβέρνηση να προκηρύξει ξανά και άμεσα το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας με κριτήρια που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της βιοκαλλιέργειας και όχι στην ψηφοθηρία

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην παίζει με το εισόδημα των παραγωγών και το μέλλον της Βιολογικής Γεωργίας.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-04-2017 17:16ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

Αλήθεια .... Ασχολήθηκε κανένας να ερευνήσει αν το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των αιτήσεων ένταξης στα βιολογικά του ΟΠΕΚΕΠΕ λειτούργησε σωστά ??? Πάρα πολλά παράπονα για εκατοντάδες περιπτώσεις όπου κατά την υποβολή (οριστικοποίηση) αιτήσεων το σύστημα ενώ τους έβλεπε βιοκαλιεργητές δεν τους προστάτευσε με κάποιο μήνυμα απαγορευτικό να προχωρήσουν παρακάτω και τους πρωτοκόλλησε την προς απόρριψη ήδη αίτηση.... Όλοι έχουν βάσιμες υποψίες ότι το λογισμικό του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ που διαχειρίστηκε την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ένταξης στο μέτρο 11 της βιολογικής στήθηκε βιαστικά και είναι ελλιπές, πράγμα που αν προσβληθεί τινάζει στον αέρα και ακυρώνει όλη την διαδικασία που έγινε..... Ας απαντήσει λοιπόν ο αρμόδιος και υπεύθυνος του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ας πάρει την ευθύνη επάνω του.......

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία