BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Η Μαύρη Θάλασσα βγάζει τεύτλα, βάζει σιτάρια αλλάζοντας τις ισορροπίες

Οι υψηλές τιμές των σιτηρών μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση της παραγωγής των ζαχαροτεύτλων το 2019/2020 στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας (Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, κλπ) και αύξηση των διεθνών τιμών αναφέρει η επικεφαλής αναλύσεων της κοινοπολιτείας Sucden Marina Sidak στο διεθνές συνέδριο «Sugar World 2019». Οι εξελίξεις στις χώρες αυτές επηρεάζουν πάντα την παγκόσμια αγορά καθώς μιλάμε για σχεδόν 1,2 δις στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO.

ukraine_weat_production

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

42
0

Το επόμενο έτος στην Ουκρανία, αναφέρει ο εμπειρογνώμονας, η έκταση καλλιέργειας ζαχαροτεύτλων θα μειωθεί κατά 11%   κατεβαίνοντας στα 250 χιλιάδες εκτάρια, και η παραγωγή ζάχαρης αναμένεται σε επίπεδο 1,4 με 1,6 εκατομμυρίων τόνων. Επιπλέον, θα υπάρξει αύξηση των μεταβατικών αποθεμάτων ζάχαρης εις βάρος των μη πραγματοποιημένων εξαγωγών.

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής ζάχαρης, την έλλειψη στην παγκόσμια αγορά ζάχαρης και την αύξηση των παγκόσμιων τιμών ζάχαρης μεταξύ των κύριων τάσεων στην παγκόσμια αγορά ζάχαρης το 2019/2020.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική προστασίας του Ουζμπεκιστάν, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση για την προστασία των συμφερόντων των εθνικών παραγωγών με την επανεισαγωγή του ΦΠΑ 20% ως τελωνειακή πληρωμή, τον επόμενο χρόνο θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός με την Ινδία, το Πακιστάν και άλλες χώρες για τις αγορές», σχολιάζει ο εμπειρογνώμονας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία