BACK TO
TOP
Τεχνικές Αναλύσεις

Η Tesla των φυτικών τροφίμων και η απαισιοδοξία των αναλυτών

Από το «αγοράστε και κρατήστε» πέρασαν στο «πουλήστε» αρκετοί χρηματιστηριακοί αναλυτές, αναφερόμενοι στις επιδόσεις της μετοχής της Beyond Meat, της πρωτοπόρου εταιρείας στον κλάδο της αγροδιατροφής που προσφέρει εναλλακτικά του κρέατος τρόφιμα.

190609153402-01-beyond-meat-grocery-aisle

29
0

Η πρόσφατη συνεργασία που  ανακοίνωσε η εταιρεία με την PepsiCo οδήγησε την μετοχή της σε ράλι 30%, προτού διορθώσει κάτω από το +20%. Η μετοχή της διαπραγματεύεται πλέον στο εύρος των 170-180 δολαρίων και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πραγματική αξία της εταιρείας, παρά τις αναμφισβήτητες προοπτικές των φυτικών τροφίμων, δεν δικαιολογεί ακόμα μια τέτοια αξία στην μετοχή. Εν αναμονή των οικονομικών αποτελεσμάτων της Beyond Meat, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μετοχή της εταιρείας θα κλείσει την χρονιά με απόδοση κέρδους -0,14 σεντς του δολαρίου συγκριτικά με τις επιδόσεις του έτους 2019-2020.

Από την άλλη, υπάρχει η μερίδα των αναλυτών που αξιολογούν την Beyond Meat ως την Tesla των τροφίμων. Αυτοί προσδοκούν την μετοχή να απογειωθεί σε επίπεδα άνω των 400 δολαρίων σε βάθος 12μήνου, αξιολογώντας μάλιστα πως ειδικά η συνεργασία με την PepsiCo ανοίγει τον δρόμο για επέκταση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της αλλά και διευκολύνει την διεύρυνση της αλυσίδας διανομής των προϊόντων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία