BACK TO
TOP
Δελτία Τύπου

Αζήτητα στις Βρυξέλλες 254 εκατ. ευρώ για προστασίας δασών, λέει ο Καρασμάνης

Τα δάση μας «ρημάζονται» κάθε χρόνο από τις φωτιές, αλλά η Κυβέρνηση, κοντά τέσσερα χρόνια την εξουσία, δεν έχει καν ενδιαφερθεί να πάρει 254 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικών πόρων για μέτρα και δράσεις προστασίας τους!

karasmanis_vouli

Χρήστος Διαμαντόπουλος

23
1

Την εγκληματική ολιγωρία είχε καταγγείλει ο Γιώργος Καρασμάνης αρχικά με παρέμβασή του σε συνεδρίαση αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Αφορούσε στο μέτρο Μ8 που ο ίδιος ως Υπουργός με τους συνεργάτες του είχαν εντάξει στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το οποίο όμως η διάδοχός του ηγεσία στο Υπουργείο δεν έχει καν… προκηρύξει!

Η καταγγελία Καρασμάνη είχε ευαισθητοποιήσει τον συμμετέχοντα στην Επιτροπή Γιώργο Δημαρά, τότε απλό κυβερνητικό βουλευτή και σήμερα Υφυπουργό Περιβάλλοντος, ο οποίος απευθύνθηκε στον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που, ως συνήθως, επιχείρησε να μεταθέσει την αποκλειστική ευθύνη του!

Με Ερώτησή του στη Βουλή τώρα, ο πρώην Υπουργός, προειδοποιεί ότι για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα που λήγει σε λιγότερο από δυόμιση χρόνια και του οποίου οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση και εκτέλεση είναι χρονοβόρες και μόνον τους θερινούς μήνες, κινδυνεύει να χαθεί και μαζί του οι κοινοτικοί πόροι. Και καλεί την μεν ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να σπεύσει να προκηρύξει το Μ8 ώστε να προλάβει να απορροφήσει τα 254 εκατομμύρια, τη δε ηγεσία του συναρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος να τα αξιοποιήσει εγκαίρως και πλήρως, σε έργα αποκατάστασης ζημιών αλλά και πρόληψης μελλοντικών καταστροφών στον δασικό μας πλούτο.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-07-2023 13:04PANAGIOTIS ATHANASIADIS

Το συγκεκριμένο κονδύλι και οι πόροι του γνωρίζει κανείς αν μέχρι σήμερα αξιοποιήθηκε ;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία