BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Με απόφαση Βορίδη νέοι όροι κλωνικής επιλογής αμπέλου

Την απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της κλωνικής επιλογής καθώς και η διαδικασία εγγραφής και διαγραφής κλώνων ποικιλιών και υποκειμένων αμπέλου, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

kloniki

270
1

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διασφαλίζεται η ταυτοποίηση ποικιλιών αμπέλου σε επίπεδο κλώνου προκειμένου να καταστεί εφικτός ο έλεγχος του φυτικού υλικού και η επιλογή του κλώνου ως προς την ποικιλιακή του ταυτότητα και την φυτοϋγειονομική του κατάσταση.

Η απόφαση του Υπουργού δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες που θα προσδώσουν μακροπρόθεσμα στο προϊόν σταθερή και αναβαθμισμένη παραγωγή και σαφή ποικιλιακή ταυτότητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη απόφαση ορίζονται οι φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις ενός προϊόντος απαλλαγμένου από επιβλαβείς οργανισμούς και ιώσεις.

Στην απόφαση περιγράφεται η διαδικασία της κλωνικής επιλογής και η διαδικασία εγγραφής και διαγραφής των κλώνων στον εθνικό κατάλογο. Παράλληλα, περιγράφεται η διατήρηση των κλώνων και ο έλεγχος των διατηρητών.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

06-05-2020 22:13Νικος Λατσιος

πολυ καλη και ουσιαστικη ενεργεια

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία