BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Η μειωμένη εγχώρια ζήτηση πιέζει το αγγούρι

Χαµηλότερη κατά 20 λεπτά ήταν φέτος η τιµή παραγωγού για το αγγούρι θερµοκηπίου στην Κρήτη σε σχέση µε πέρυσι, καθώς, όπως επισηµαίνουν οι παραγωγοί, η ζήτηση κάθε χρόνο µειώνεται, ενώ αντίκτυπο στη φετινή τιµή φαίνεται να είχαν και οι επιπτώσεις του ρωσικού εµπάργκο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Η μειωμένη εγχώρια ζήτηση πιέζει το αγγούρι

0
0
Συγκεκριµένα, η τιµή παραγωγού για το αγγούρι θερµοκηπίου στην Κρήτη ξεκίνησε από τα 40 λεπτά και στη συνέχεια έπεσε στα 15-25, ενώ πέρυσι είχε ξεκινήσει από τα 60 λεπτά

 Αξίζει να επισηµανθεί ότι οι παραγωγοί βασίζονται στις εξαγωγές, καθώς η κατανάλωση στην εγχώρια αγορά ολοένα µειώνεται. Ενδεικτικό είναι ότι «τον Ιούνιο η τιµή παραγωγού για το αγγούρι θερµοκηπίου έφτασε τα 4 λεπτά, ενώ πέρυσι ήταν στα 30 (για τους παραγωγούς που δίνουν στην Λαχαναγορά Αθηνών)», υπογράµµισε ο καλλιεργητής στον Συνεταιρισµό Τριφυλλίας Γιάννης Λυγγούνος, καθώς «οι έµποροι από την Βουλγαρία, όπου κατευθύνεται το 80% του προϊόντος, είχαν φύγει φέτος έναν µήνα νωρίτερα σε σχέση µε τις προηγούµενες χρονιές, που έφευγαν τέλος Ιουνίου».

Οι µεγαλύτερες ποσότητες για το αγγούρι θερµοκηπίου, η συγκοµιδή του οποίου ολοκληρώνεται αυτές τις ηµέρες, πουλήθηκαν στα 10–20 λεπτά το ζευγάρι. Πιο αναλυτικά, η τιµή (για ελάχιστες ποσότητες) ξεκίνησε από τα 30–40 λεπτά το ζευγάρι τον Αύγουστο στην Πελοπόννησο και στη συνέχεια έπεσε στα 10-20, ενώ τον Οκτώβριο ανέβηκε για λίγο διάστηµα στα 30 λεπτά.

Έτσι, αρκετοί είναι οι παραγωγοί που αποφασίζουν να µειώσουν την καλλιεργούµενη έκταση της θερµοκηπιακής καλλιέργειας δεδοµένου µάλιστα ότι το κόστος για αυτήν µπορεί να κυµανθεί από 7.000 έως 10.000 ευρώ το στρέµµα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία