BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Όλος ο κόσμος του μήλου στην Interpoma 2016

Μείωση της τάξης του 3% θα σημειωθεί στην παραγωγή μήλων της ΕΕ για το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως επεσημαίνουν οι διοργανωτές της Interpoma της μοναδικής έκθεσης η οποία είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη στην παραγωγή, αποθήκευση και εμπορία των μήλων.

Όλος ο κόσμος του μήλου στην Interpoma 2016

1
0

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μπολτζάνο της Ιταλίας από 24-25 Νοεμβρίου 2016.

Στους κύριους λόγους για τη μείωση της παραγωγής μήλων της ΕΕ είναι οι παγετοί του χειμώνα στην Κεντρική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Ουγγαρίας. Συνολικά στις 21 ευρωπαϊκές μηλοπαραγωγικές χώρες (συν τη Βρετανία), αναμένεται μια παραγωγή ύψους 12,005 εκατ. τόνων για το 2016, σε σύγκριση με τους 12,325 εκατ. τόνους το 2015. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που αποκάλυψε στις 4 Αυγούστου στο Αμβούργο στα πλαίσια της ετήσιας σύσκεψης Prognosfruit που διοργανώνει η Παγκόσμια Ένωση Μήλων και Αχλαδιών (WAPA).

Στα πλαίσια της Interpoma 2016 οι συμμετέχοντες σε σχετικές συσκέψεις θα συζητήσουν για το ρωσικό εμπάργκο, τη δυναμική των παραδοσιακών αγορών καθώς την τάση μείωσης της κατανάλωση μήλων από τη νέα γενιά.

«Στις μέρες μας δεν είναι ότι έχουν αλλάξει οι ανάγκες των καταναλωτών αλλά η ηλικία τους», αναφέρει ο Κέρτ Γέρθ, διοργανωτής της σύσκεψης «Το μήλο στον Κόσμο» που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Interpoma 2016. «Για παράδειγμα στη Γερμανία, μια παραδοσιακή αγορά για τους μηλοπαραγωγούς, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν έχουν πλήρως “αντικατασταθεί” από τη νέα γενιά που δεν καταναλώνει τόσα πολλά μήλα. Όμως, πρέπει να ψάξουμε για νέες αγορές, όπως η Βόρεια Αφρική και άλλες», προσθέτει ο Κέρτ Γέρθ.

Περισσότερες πληροφορίες (στα αγγλικά) για την Interpoma 2016 στην ιστοσελίδα: www.interpoma.it/en

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία