BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Η εταιρεία Agrosky ξέρει από υπέρπυκνη φύτευση

Ποιότητα και ποσότητα. Δύο λέξεις άρρηκτα συνδεδεμένες που εκφράζουν απόλυτα τη φιλοσοφία της εταιρείας Agrosky, που πρώτη στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας εφάρμοσε, με τα καλύτερα όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αποτελέσματα, υπέρπυκνη φύτευση στην καλλιέργεια της αχλαδιάς.

Η εταιρεία Agrosky ξέρει από υπέρπυκνη φύτευση

5
1

Στις 16 Φεβρουαρίου, με τη βοήθεια του επιστημονικού της συνεργάτη Κώστα Παπαιωάννου, η εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη κλαδέματος, σε πρότυπο αγρόκτημα, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Λουκά - Κρύας Βρύσης Πέλλας, δίπλα στις εγκαταστάσεις τυποποίησης της Agrosky.

Το αγρόκτημα αποτελεί έναν πρότυπο οπωρώνα με φυτεία υπέρπυκνης φύτευσης (1200 δέντρα/ στρέμμα) αχλαδιάς, ποικιλίας Abate fete και μηλιάς. Οι αποστάσεις φύτευσης στο αχλάδι είναι 35 εκ., στο μήλο 80 εκ., ενώ οι αποστάσεις των γραμμών 3,20 εκ. Η παραγωγή που αναμένεται, εκτιμάται μεταξύ των 5 και 7 τόνων.

Όπως εξηγεί στην Agrenda ο Γενικός Διευθυντής της Agrosky, κ. Σάββας Μωυσιάδης, στις 20 Απριλίου του 2007 φυτεύτηκαν 6.000 φυτά. Τον Αύγουστο του 2008 συγκόμισαν κοντά στους 4 τόνους. Πρόκειται για έτοιμα διετή φυτά που έρχονται από Ιταλία και κοστίζουν κοντά στα 5 ευρώ το ένα. "Μπορεί το κόστος να είναι λίγο αυξημένο, αλλά το μυστικό κρύβεται στην απόδοση. Δείτε ποσότητα και ποιότητα και θα καταλάβετε" επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Μωυσιάδης.

Η πρόσφατη επίδειξη κλαδέματος στο αγρόκτημα πραγματοποιήθηκε παρουσία γεωπόνων και πλήθους παραγωγών, οι οποίοι παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τον τρόπο διαμόρφωσης των δέντρων.

Ο κ. Παπαιωάννου αναφέρθηκε στις αρχές οι οποίες διέπουν τις καλλιεργητικές φροντίδες και δη τον τρόπο κλαδέματος αυτών των συστημάτων φύτευσης. Κατέστη δε σαφές ότι η καλλιέργεια της αχλαδιάς είναι μία δυναμική καλλιέργεια για τη χώρα μας, η οποία όμως θα πρέπει να συνοδεύεται από γνώση.

Παρόντες στην επίδειξη ο Γενικός Διευθυντής της Agrosky κ. Μωυσιάδης, καθώς και οι ιδιοκτήτες κ. κ. Γιώργος Καδερίδης, Γιώργος Πεχλιβανίδης, Δημήτρης Μίμης, Ευστράτιος Κοτσίδης και Αθανάσιος Τριάντης.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-09-2013 10:33Σμαραγδη Πετροπουλου

Ονομαζομαι Σμαραγδη Πετροπουλου , είμαι γεωπόνος και διδάσκω δενδροκομια στο ΤΕΙ Καλαμάτας.Παρακολουθώ συνέχεια τις δημοσιεύσεις σας στο διαδίκτυο διότι είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσες, αξιόλογες και πρωτοποριακές.Επειδή θα ήθελα να μιλήσω και μαζί σας, μήπως έχετε την ευγενή καλωσύνη να μου δώσετε το τηλέφωνό σας: Εχω μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις να σας κάνω σχετικά με τις καλλιέργειες μηλοειδών και πυρηνοκάρπων, τις οποίες δεν είναι και τόσο εύκολο να τις διατυπώσω στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το πολύτιμο χρόνο σας., ΦΛΚ, Σ.Πετροπουλου

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία