BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Οδηγίες για την αντιμετώπιση του φουζικλαδίου στη μουσμουλιά

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της μουσμουλιάς είναι ο μύκητας του φουζικλάδιου. Η ασθένεια, που ευνοείται από τον ψυχρό και βροχερό καιρό της χειμερινής περιόδου, παρουσιάζεται πάνω στους καρπούς της μουσμουλιάς με χαρακτηριστικές σκοτεινόχρωμες ελαιοκαστανές κηλίδες και χρειάζεται συνεχή έλεγχο φυλλώματος και καρπών.

Ώρα για ελέγχο στις μουσμουλιές

4
2

Μάλιστα, επειδή τα μούσμουλα είναι το πρώτο φρούτο που βγαίνει την άνοιξη, η τρέχουσα περίοδος, πριν την άνθηση δηλαδή, είναι ιδιαίτερης σημασίας, διότι τότε ξεκινούν οι προσβολές. Τα προσβεβλημένα φυτικά όργανα, εφόσον διατηρούνται πάνω στα δένδρα, αποτελούν εστίες μόλυνσης. Για την αντιμετώπιση της ασθένειας συνιστώνται συστηματική συλλογή και κάψιμο των προσβεβλημένων τμημάτων της μουσμουλιάς. Συλλέγονται ακόμη οι προσβεβλημένοι πεσμένοι καρποί και φύλλα από το έδαφος και καταστρέφονται με φωτιά. Το έδαφος του περιβολιού πρέπει να είναι ισοπεδωμένο και να στραγγίζει καλά. 

Σκευάσματα:
● Myclobutanil Άλφα 4,5 EW ● Systhane 20 EW της Άλφα Γεωργικά Εφόδια, ● Zuran 45 EW της Elanco,
● Systhane 4,5 EW της Ύψιλον.

Εφαρμογή:
Εφόσον το φουζικλάδιο υπάρχει στον οπωρώνα, χρειάζεται ένας ψεκασμός πριν από την άνθηση με ψεκαστικό υγρό, στο οποίο έχει προστεθεί διαβρεκτική ουσία. Εφόσον επικρατούν βροχερές συνθήκες, συνιστάται να γίνουν μέχρι 3 ψεκασμοί.



Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

28-08-2016 17:14Γεωργιος Μακριδοπουλος

Τα φυλλα της μουσουλιας σκουριαζουν και πεφτουν

Απάντηση

21-09-2014 19:09Μαργαρίτα

Αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα με τη μουσχουλιά μου.Αυτό έχει σίγουρα.Ελπίζω αν είναι σε προχωρημένη κατάσταση να μην χρειάζεται κόψιμο τελείως.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία