BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Στις 23 Ιουλίου η κεντρική εκδήλωση του «Φεστιβάλ Σταφίδας»

Λίχνισμα αποξηραμένης σταφίδας και εκθέσεις εργαλείων καλλιέργειας σταφίδας, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η Κεντρική Εκδήλωση του 19ου Φεστιβάλ Σταφίδας .

Στις 23 Ιουλίου η κεντρική εκδήλωση του «Φεστιβάλ Σταφίδας»

0
0
Με την ολοκλήρωση του 15ου Ελληνικού παραδοσιακού χορευτικού πανοράματος, του  14ου ποδηλατικού αγώνα και της Θεατρικής Παράστασης–Κωμωδίας: «Υπάρχει και φιλότιμο»), που πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 20 Ιουλίου αντίστοιχα, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 23 Ιουλίου, με την «Γιορτή Σταφίδας».

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει
•Λίχνισμα αποξηραμένης σταφίδας (σε μάκινα)
•Εκθέσεις: εργαλείων καλλιέργειας σταφίδας, γεωργικών μηχανημάτων (αγροτικός οίκος Γεωργίου), τοπικών προϊόντων
•Φωτογραφικό Λεύκωμα με τίτλο: Μαύρη Σταφίδα Ο « Φρουτένιος Χρυσός» της Αιγιάλειας, έκδοση του Συλλόγου το έτος 2014
•Απόδοση αναμνηστικών «τιμής ένεκεν» σε παλαιούς εργάτες, από Άρτα και Καλάβρυτα, για την προσφορά τους στην καλλιέργεια  της σταφίδας.
•Δωρεάν διάθεση συσκευασμένης σταφίδας-προσφορά της Ε.Α.Σ. Αιγιαλείας.
Δημοτικό-Λαϊκό γλέντι με μουσική από ορχήστρα με την Γωγώ Τσαμπά στην πλατεία Γρηγόρι, με είσοδο και πίστα ελεύθερη για το κοινό.

Στην Κεντρική Εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το Φωτογραφικό Λεύκωμα με τίτλο: Μαύρη Σταφίδα Ο « Φρουτένιος Χρυσός» της Αιγιάλειας, έκδοση του Συλλόγου το έτος 2014. Στο λεύκωμα αυτό εμφανίζονται, με φωτογραφίες, όλες οι εργασίες δημιουργίας μιας νέας σταφίδας, αλλά και όλες οι ετήσιες εργασίες της καλλιέργειας από το ξελάκκωμα μέχρι τον τρύγο, την αποξήρανση, τη διάθεση της Κορινθιακής σταφίδας, καθώς και παλαίμαχοι εργάτες του σκαψίματος και του τρύγου της σταφίδας.  Σε άλλα κεφάλαια  γίνεται αναφορά στην ιστορία της Κορινθιακής σταφίδας, την μεγάλη διατροφική της αξία. Επίσης η σταφίδα στην γαστρονομία, η σταφίδα στην ποίηση, ο πολιτισμός της σταφίδας κ.α.

Το φωτογραφικό υλικό έχει ληφθεί από τα χωριά της Αιγιάλειας που καλλιεργούν σταφίδα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, σε συνεργασία και με την σύμφωνη γνώμη των σταφιδοπαραγωγών που εμφανίζονται, από το έτος 2004 μέχρι και το έτος 2014

Την παρουσίαση του βιβλίου, θα πραγματοποιήσει η κα Μπεντεβή Βάνα, Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αιγιάλειας (Ι.Λ.Ε.Α.).  

Χορηγοί του φετινού Φεστιβάλ Σταφίδας που πραγματοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι οι: Ε.Α.Σ. Αιγιαλείας, Primaroli AE, Αχαϊκά Πλαστικά Α.Ε.Β.Ε., Τεχνική εταιρεία Σωτηρόπουλου Ο.Ε., Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου, Demotes Συμβουλευτική


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία