BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

«Στράβωσε το κλήμα» στη παραγωγή της Ζίτσας

Μπροστά σε µια από τις δυσκολότερες καλλιεργητικές περιόδους των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται φέτος η αµπελουργική ζώνη της Ζίτσας, καθώς οι δυσµενείς καιρικές συνθήκες, που επικράτησαν τους προηγούµενους µήνες έχουν προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στα αµπέλια, µε τους παραγωγούς να ζητούν άµεση αποζηµίωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

«Στράβωσε το κλήμα» στη παραγωγή της Ζίτσας

1
0
Το… στραβό κλήµα για την Ηπειρώτικη αµπελοοινική ζώνη φέτος φάνηκε µε το καληµέρα, µε τον παγετό που έπληξε τον περασµένο Απρίλιο, προκαλώντας ζηµιές. Ακολούθησε µια παρατεταµένη περίοδος βροχοπτώσεων που ευνόησε την ανάπτυξη περονόσπορου, ενώ το πρόβληµα κορυφώθηκε την περασµένη Παρασκευή µε την έντονη χαλαζόπτωση. Οι ζηµίες µπορεί να φθάνουν ή και να ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις το 50% της παραγωγής, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί εκτιµάται ότι θα πλήξει ποσοτικά και ποιοτικά το σταφύλι και θα µειώσει σηµαντικά τα εισοδήµατα των παραγωγών.

«Μπορεί να είναι µια µικρή αµπεaλουργική ζώνη, µε µόλις περίπου 2.000 στρέµµατα, όµως για την περιοχή είναι πάρα πολλή σηµαντική, καθώς η καλλιέργεια αποτελεί τη βάση της τοπικής µας οικονοµίας», τονίζει στην Agrenda ο πρόεδρος του αµπελο-οινικού συλλόγου Ζίτσας, Μανόλης Ματσάγκας. Όπως εξηγεί, από την αµπελοκαλλιέργεια ζουν περίπου 200 οικογένειες στην περιοχή.   
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία