BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Στην πρόληψη ποντάρουν οι αμπελουργοί Κεφαλλονιάς

Ο συνεταιρισμός συνιστά προληπτικό ψεκασμό με θειοχαλκίνη για να προληφθεί πιθανή αρρώστια στα αμπέλια.

Το φθινόπωρο οι αποζημιώσεις για περονόσπορο στα αμπέλια του 2011

1
0

Προληπτικούς ψεκασμούς με θειοχαλκίνη ή /και θεραπευτικά, μυκητοκτόνα και εντομοκτόνα προκειμένου οι παραγωγοί να προλάβουν πιθανή προσβολή από παράσιτα στους αμπελώνες τους συνιστά ο συνεταιρισμός Κεφαλληνίας και Ιθάκης στους αμπελουργούς του νησιού.

Μάλιστα, με σχετική ανακοίνωσή της, η Ένωση τονίζει την ανάγκη της ορθής χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων σχετικά με τη συνδιαστικότητα, την αναλογία, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή ανθρώπινης δηλητηρίασης.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας και Ιθάκης αναφέρει τα εξής:
«Την έγκαιρη διαπίστωση πιθανής προσβολής από παράσιτα στους ντόπιους αμπελώνες χαρακτηρίζει κεφαλαιώδους σημασίας για την εξέλιξη της καλλιέργειας και του εισοδήματος του επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη Κεφαλλονίτη και Θιακού αμπελουργού της Ρομπόλας, του Τσαουσιού, της Μαυροδάφνης, του Βοστιλιδιού κλπ ποικιλιών.

Ως γνωστόν, για την παραγωγή ντόπιων ποιοτικών κρασιών, το κλίμα και το έδαφος αφενός και αφετέρου ο παράγοντας άνθρωπος παίζουν καθοριστικό ρόλο. Οι ποικίλες καλλιεργητικές τεχνικές που εφαρμόζονται άμεσα ή έμμεσα στο αμπέλι συμβάλλουν καθοριστικά ώστε να κατορθωθεί η επιθυμητή ποιοτική βελτίωση της παραγωγής, θυσιάζοντας πολλές φορές μια υψηλή στρεμματική απόδοση.

Η βλαστική ανάπτυξη του αμπελιού αυτή την περίοδο είναι ταχύτατη, με αποτέλεσμα να σχηματίζει συνεχώς νέους ιστούς, οι οποίοι είναι επιδεκτικοί μολύνσεων ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την ανάπτυξη του περονόσπορου και της χολέρας. Για τον λόγο αυτό τα αμπέλια χρειάζεται να είναι καλά προστατευμένα σε περίπτωση βροχόπτωσης, η οποία και αναμένεται στα νησιά μας σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο συνεταιρισμός συνιστά προληπτικούς ψεκασμούς με θειοχαλκίνη ή /και θεραπευτικά, μυκητοκτόνα και εντομοκτόνα προκειμένου οι παραγωγοί να προλάβουν πιθανή αρρώστια των αμπελιών τους.

Τέλος, η ΕΑΣ τονίζει την ανάγκη της ορθής χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων σχετικά με τη συνδιαστικότητα, την αναλογία, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή ανθρώπινης δηλητηρίασης».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία