Σύμφωνα με τον ίδιο, η τιμή της ελιάς είναι ρευστή αλλά δεν όχι κακή, ενώ διαχρονικά εμφανίζει καλύτερη «συμπεριφορά» από το ελαιόλαδο στην αγορά.
Σε σχέση με το ελαιόλαδο ο κ. Προκοβάκης έκανε λόγο για «μια πολύ καλή χρονιά και φαίνεται ότι πιθανόν έχει και ενδιαφέρον ακόμα, αλλά εκείνο που τον ανησυχεί είναι ότι η τιμή δεν είναι εξαιτίας της ζήτησης, αλλά εξαιτίας της έλλειψης».
«Προτιμώ την σταθερή και μικρή αύξηση, δηλαδή το 2.50 να γίνει 2.70, να μείνει να παγιωθεί, το 2.70 να γίνει 3.00, να μείνει να παγιωθεί και σιγά σιγά! Από το 2.80 στο 3.80, όπως παλιά από το 2.50 στο 4.00 με φοβίζουν ότι γρήγορα ή μετά από ένα χρόνο, θα ξαναγυρίσουμε πάλι στο 2.50», λέει χαρακτηριστικά.