BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Αμπελουργός βάζει το Βραδιανό σε μπουκάλι

Στο Wine Trails που κυκλοφορεί την Παρασκευή 29 Μαΐου με την Agrenda διαβάστε για έναν ανήσυχο αμπελοκαλλιεργητή από την Ιστιαία αναβιώνει και βάζει στο μπουκάλι το ντελικάτο Βραδιανό.

Αμπελουργός βάζει το Βραδιανό σε μπουκάλι

2
0
Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθειά του, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, να αναβιώσει τη γηγενή στην περιοχή του ποικιλία Βραδιανό περιγράφει στο Wine Trails Μαΐου ο Άγγελος Κουτσογιωργάκης, ένας δραστήριος αμπελουργός από την Ιστιαία Εύβοιας, ο οποίος μάλιστα διαθέτει ήδη στην αγορά τον δικό του Βραδιανό Οίνο.

Στο ίδιο, έβδομο τεύχος, του περιοδικού, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει το δικό του αποτύπωμα στον αμπελοοινικό τομέα, προσεγγίζεται από ειδικούς επιστήμονες το θέμα της Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στον αμπελώνα, ενώ το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στη Νεμέα αποκαλύπτει τον ρόλο που παίζει η θερμοκρασία της καλοκαιρινής νύχτας στην ποιότητα του παραγόμενου κρασιού μέσω της σύγκρισης της χρονιάς του 2008 με το «μεγάλο» 2013.

Μένοντας στις ξεχωριστές οινικές στιγμές της Νεμέας, το Wine Trails συναντά τον Θανάση Παπαϊωάννου και τον γιο του Γιώργο, σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, στην οποία αμφισβητούν όλες τις καθιερωμένες φόρμες ψάχνοντας όμως πάντα το καλύτερο για τον τόπο και την παραγωγή κρασιών τους.

Μαζί με όλα αυτά οι συνεργάτες του Wine Trails ταξιδεύουν στην Τοσκάνη και προσφέρουν έναν πλήρη οδηγό για τον οινόφιλο που επιθυμεί να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι και να απολαύσει κάθε ξεχωριστή στιγμή του.

Φυσικά από αυτό το τεύχος του Wine Trails δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι νέες ετικέτες της ελληνικής αγοράς, αλλά και το πανόραμα όλης της επικαιρότητας, εγχώριας και διεθνούς, του χώρου της αμπέλου και του κρασιού αλλά και των κλάδων της μπύρας και των απο σταγμάτων, όπως και ένα πλήρες πρόγραμμα των σχετικών εκδηλώσεων που έρχονται.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία