BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Τσάκισε ελιές και ξερίζωσε δέντρα το μπουρίνι στην Ηλεία

Ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες και ξεριζωμένα δέντρα άφησε το μπουρίνι της Τετάρτης στην Ηλεία.

1
0

Εκτεταμένες ζημιές σε ελαιοχώραφα προκάλεσε το μπουρίνι που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, συνοδευόμενο από έντονη χαλαζόπτωση, πολύ δυνατό αέρα και βροχή. Αποτέλεσμα της ξαφνικής κακοκαιρίας ήταν να ξεριζωθούν δέντρα, να καταστραφούν ελαιοκαλλιέργειες και να υποστούν ζημιές αυτοκίνητα και σπίτια, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάσθηκε να επέμβει για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία.

Πιο συγκεκριμένα, η έντονη κακοκαιρία έπληξε κυρίως την ευρύτερη περιοχή του Πύργου και τις κοντινές τοπικές κοινότητες, προκαλώντας κυρίως προβλήματα με πτώσεις δέντρων αλλά και τεράστιες καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται δεκάδες κλήσεις (τουλάχιστο τριάντα) για να επέμβει όσον αφορά την αποκατάσταση της κυκλοφορίας εξαιτίας της πτώσης δέντρων.

 

Στον Πύργο οι μεγάλες ζημιές

Οι ισχυροί άνεμοι που ήρθαν με την κακοκαιρία παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Στην οδό Πατρών παρέσυραν γυάλινο προστατευτικό μπαλκονιού το οποίο κατέληξε στο δρόμο και πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Στην οδό Υψηλάντους μεγάλα ευκάλυπτα παρασύρθηκαν και έκλεισαν για αρκετή ώρα το δρόμο δίπλα στο σταθμό του ΟΣΕ.

Στην Αγ. Παρασκευή δέντρα έπεσαν επί της οδού Ολυμπίων και για λίγη ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία. Στην οδό Κολιρίου το πάθημα της περασμένης κακοκαιρίας δεν έγινε μάθημα. Και έτσι αν τότε έπεσαν δύο δέντρα, χθες το βράδυ, μάλλον μόνο δύο ήταν αυτά που παρέμειναν όρθια καθώς πολλά άλλα έπεσαν στο δρόμο και σε σπίτια. Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στις περιφράξεις, τις εισόδους και στα μπαλκόνια τους από την πτώση των δέντρων. Η κυκλοφορία διακόπηκε για αρκετές ώρες και συνεργεία της Πυροσβεστικής αλλά και ιδιώτες έκοψαν τα δέντρα για να καθαρίσουν το δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου που δέχθηκε περίπου κλήσεις για να αντιμετωπίσει 15 συμβάντα, συνέδραμε και η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου. Πτώσεις δέντρων ακόμα υπήρξαν στην περιοχή του Βουνάργου και στο Πράσινο. Και μέσα σε όλα αυτά αξίζει να σχολιάσουμε πως από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα μέσα σε αυτή την κατάσταση με την κακοκαιρία.

 

Ζημιές στην Αρχαία Ολυμπία και την Κρέστενα

Πέρα από τον Πύργο πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν κατά μήκος της Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως από το Στρέφι έως το Πελόπιο και κυρίως στη διασταύρωση Πελοπίου, όπου υπήρξε και ατύχημα ευτυχώς χωρίς τραυματισμό με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεσμένο δέντρο. Πτώσεις δέντρων και αποκλεισμό της κυκλοφορίας υπήρξαν ακόμα στο δρόμο από Ολυμπία προς Μακρίσια στη θέση Λίμνες και επίσης στο δρόμο από Αλφειούσα προς Φράγμα Αλφειού.

Και εκεί επενέβησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Κρέστενα και την Ολυμπία. Πτώσεις δέντρων επίσης σημειώθηκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας στη θέση Πεππέ, στο τμήμα ανάμεσα στην Κρέστενα και το Κ. Σαμικό. Για ένα περιστατικό άντλησης υδάτων κλήθηκε η Π.Υ. στην Κρέστενα, ενώ υπήρξαν και περιστατικά πυρκαγιών από κεραυνούς στη Μίνθη, στο Λιβαδάκι και στο Γρύλλο κοντά στη Σκιλλουντία.

 

Ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ

Σε πολλά σημεία του νομού το δίκτυο της ΔΕΗ, αλλά και του ΟΤΕ υπέστησαν καταστροφές. Τόσο από πτώσεις και στύλων όσο και από δέντρα που έπεσαν και παρέσυραν τα καλώδια. Συνεργεία των δύο εταιριών εργάστηκαν συνεχόμενα μέσα στη νύχτα για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες και να δώσουν και πάλι παροχή στους καταναλωτές.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία