BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ως Παρασκευή στους αμπελουργούς νέες άδειες φύτευσης

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Ιουλίου θα έχουν οι αιτούντες αμπελουργοί τις νέες άδειες φύτευσης στα χέρια τους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αναμένεται να αναρτηθεί η σχετική λίστα με όλα τα ονόματα και τα αγροτεμάχια που εγκρίθηκαν.

Ως Παρασκευή στους αμπελουργούς νέες άδειες φύτευσης

1
0

Στη σχετική λίστα θα εμφανίζεται και η βαθμολογία του κάθε αγροτεμαχίου ανά παραγωγό, με όσους βρίσκονται χαμηλά να υφίστανται οριζόντια μείωση στα στρέμματα που αιτήθηκαν. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις οι πληροφορίες θέλουν γύρω στις 2.900 αιτήσεις για αγροτεμάχια να έχουν πάρει την έγκριση από τις συνολικά 3914, ενώ συνεχιζόταν η εξέταση των ενστάσεων από 3-4 ΔΑΟΚ.

Σημειώνεται ότι εφόσον η άδεια που χορηγήθηκε αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 50% της έκτασης που ζητείται στην αίτηση, ο αιτών μπορεί να αρνηθεί την άδεια μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία (δηλαδή έως το Σεπτέμβριο) κατά την οποία χορηγήθηκε η άδεια, χωρίς να υποστεί κυρώσεις.

Τριετής η ισχύς

Οι άδειες νέας φύτευσης ισχύουν για τρία έτη από την ημερομηνία της χορήγησής τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τον αιτούντα. Αμέσως μετά τη φύτευση ο παραγωγός οφείλει να ενημερώσει την αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ για να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο και να εγγράψει το αμπελοτεμάχιο στο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών του Αμπελουργικού Μητρώου

Στην περίπτωση που ο παραγωγός δεν χρησιμοποιήσει την χορηγούμενη άδεια φύτευσης σε ποσοστό τουλάχιστον 80% της αιτούμενης έκτασης εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου των τριών ετών, τότε υπόκεινται σε αποκλεισμό υποβολής νέας αίτησης/υπεύθυνης δήλωσης για άδεια νέας φύτευσης για τα πέντε επόμενα ημερολογιακά έτη εκτός και αν γίνει αποδεκτή ένσταση του για ανωτέρα βία σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Καν (ΕΕ) 1306/2013.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία