BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Από 1η Νοεμβρίου ως 31 Ιανουαρίου αλλαγές στο ελαιοκομικό μητρώο

Τις αιτήσεις τους για καταχώρηση νέων ελαιοτεμαχίων, μεταβολές στοιχείων ή μεταβιβάσεις στο Ελαιοκομικό Μητρώο καλούνται να υποβάλλουν οι ελαιοπαραγωγοί στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, οι οποίες η μια μετά την άλλη ειδοποιούν τους ενδιαφερόμενους αγρότες, με σχετικές ανακοινώσεις.

Από 1η Νοεμβρίου ως 31 Ιανουαρίου αλλαγές στο ελαιοκομικό μητρώο

3
1

Σημειωτέον πως οι όποιες ενέργειες θα γίνουν από τον ίδιο τον ελαιοπαραγωγό ή από κατάλληλα εξουσιοδοτημένο άτομο, εφοδιασμένο με νόμιμο έγγραφο εκπροσώπησης (απλή εξουσιοδότηση ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο) με τη συγκεκριμένη εντολή.

Παραγωγός ο οποίος για πρώτη φορά υποβάλλει Υπεύθυνη Δήλωση Ελαιοκαλλιέργειας στο Ελαιοκομικό Μητρώο ή επιθυμεί να εγγράψει νέο ελαιοτεμάχιο στο ελαιοκομικό του, πρέπει να προσκομίσει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία των δύο όψεων της Αστυνομικής Ταυτότητας

2. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης

3. Φωτοτυπία του τελευταίου εκκαθαριστικού

4. Τίτλοι Ιδιοκτησίας Ελαιοκτημάτων όπως περιγράφονται  στο κεφάλαιο «ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ» του παρόντος

5. Τις Καρτεσιανές Γεωγραφικές Συντεταγμένες (με τη φορά του ρολογιού) των κορυφών των τεμαχίων σε ΕΓΣΑ ’87 (επίσημο προβολικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς).

«Σε κάθε περίπτωση όπου ο παραγωγός προσέρχεται να εγγράψει ελαιόκτημα στο όνομά του λόγω οποιασδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις κατοχής ή/και νομής θα προσέρχεται συγχρόνως και ο προηγούμενος νομέας του κτήματος στου οποίου το ελαιοκομικό μητρώο είχε εγγραφεί το συγκεκριμένο τεμάχιο προκειμένου να αιτηθεί τη διαγραφή του (προσκομίζοντας φωτοτυπία της ταυτότητας και του τελευταίου εκκαθαριστικού του).

Σε περίπτωση που κατά τον εντοπισμό του τεμαχίου επηρεάζονται διπλανά τεμάχια (επικάλυψη) τότε θα ειδοποιούνται οι παραγωγοί των οποίων τα τεμάχια επηρεάζονται ώστε υποχρεωτικά να παρίστανται και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρουσία του παραγωγού του οποίου το τεμάχιο πρόκειται να εισαχθεί στη βάση και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης ή διαγραφής», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση προς τους ελαιοκαλλιεργητές του νομού Χίου, που εξέδωσε η ΔΑΟΚ ότι «οι μεταβολές του ελαιοκομικού μητρώου θα υλοποιηθούν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) από την 1η Νοεμβρίου 2016 έως την 31η Ιανουαρίου 2017».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-01-2019 14:26ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

ΤΟ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟ ΕΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ .ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΕ ΤΑ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία