Πάνω από 800 επαγγελματίες και καταναλωτές προσήλθαν στα πρώτα «ΟινοΚεντρικά» και δοκίμασαν τα κρασιά 21 οινοποιείων από την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τη Φθιώτιδα. Ήρθαν έτσι σε επαφή με τα «Κρασιά των Βουνών», όπως αυτοπροσδιορίζονται τα κρασιά της ευρείας αυτής οινοπαραγωγικής περιοχής.
Οι αμπελώνες της, που βρίσκονται στις πλαγιές και στα οροπέδια των μεγάλων οροσειρών που καθορίζουν γεωγραφικά τη χώρα, φιλοξενούν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου και παράγουν μία μεγάλη γκάμμα από πολλών ειδών κρασιά, συχνά με κοινό παρονομαστή έναν ογκώδη, στιβαρό και πληθωρικό χαρακτήρα, ανάλογο με τους ορεινούς όγκους προέλευσής τους.
Με κοινό θέμα τις ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται στη Κεντρική Ελλάδα, τα «ΟινοΚεντρικά» εστίασαν επίσης σε μία ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανόλη Σταυρακάκη, για την «Αμπελογραφία της Κεντρικής Ελλάδας», και σε μία γευστική δοκιμή επιλεγμένων και αντιπροσωπευτικών κρασιών της περιοχής με τον οινογράφο και κριτικό οίνου Σίμο Γεωργόπουλο. Επίσης, η ομαδοποιημένη παρουσίαση 28 κρασιών από τις ποικιλίες μαλαγουζιά και σιρά που αφθονούν στην περιοχή, έκανε αντιληπτή την υψηλή ποιότητα και τη διαφορετικότητα των αμπελοτοπίων της Κεντρικής Ελλάδας.
Σημαντική για τη διοργάνωση «ΟινοΚεντρικά» ήταν η συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και των χορηγών Α.Γ. Κοροπούλης, Dunapack Viokyt Packaging, Elias Valavanis Glassworks και Ενοχημική. Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε αναλάβει για λογαριασμό της ΕΝΟΑΚΕ η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum.