BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ο γαλλικός αμπελώνας έχασε 1,5% των εκτάσεων

Ο γαλλικός αμπελώνας φέτος ανέρχεται σε 793.900 εκτάρια έναντι 805.700 εκταρίων πέρυσι.

3
0

Οι νέες φυτεύσεις αμπέλων φέτος έχουν οριστεί σε 7.939 εκτάρια κάτω από τα 8.057 εκτάρια σε σχέση με τα αιτήματα που υποβλήθηκαν το 2016, όπως ανακοίνωσε στις 16 Φεβρουαρίου το FranceAgriMer.

Υπενθυμίζεται ότι το όριο αύξησης αντιστοιχεί στο 1% του εθνικού γαλλικού αμπελώνα, ο οποίος ανέρχεται σε 793.900 εκτάρια φέτος έναντι 805.700 εκταρίων το προηγούμενο έτος.

Η διαφορά αποδεικνύει ότι η Γαλλία έχει χάσει 11.800 εκτάρια σε ένα χρόνο ή αλλιώς 1,5% της επιφάνειάς του. Η μείωση είναι πιο μεγάλη από το ποσοστό αύξησης που επιτρέπεται από τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό, για τις νέες φυτεύσεις.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η εν λόγω επιφάνεια έχει χαθεί. Μπορούμε κάλλιστα να φαντασθούμε ότι οι αμπελουργοί έχουν καθυστερήσει τα σχέδια φύτευσης για δικούς τους λόγους. Σε αυτή την περίπτωση, η έκταση του αμπελώνα θα πρέπει και πάλι να αυξηθεί όταν οι αμπελουργοί θα προβούν στις φυτεύσεις για τις οποίες έχουν πάρει άδεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά» τονίζει το FranceAgriMer.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία