BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Καθημερινά παραλαμβάνει ελαιόκαρπο ο Συνεταιρισμός Κριτσάς

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Κριτσάς ενημέρωσε με ανακοίνωσή του τους παραγωγούς ότι η παραλαβή του ελαιοκάρπου γίνεται στο ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού καθημερινά από ώρα 3.00 μμ μέχρι 6.30 μμ (εκτός από τις ημέρες που βρέχει).

Στα 3,60 ευρώ το ελαιόλαδο από το συνεταιρισμό Βάλτας

2
0

«Κάνουμε γνωστό ότι στο ελαιοτριβείο του Α. Σ. Κριτσάς μπορούν να αλέθουν και παραγωγοί που δεν είναι συνεταίροι», επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση, τονίζοντας επίσης πως «μπορούν να αλέθουν και τα μέλη του Συνεταιρισμού ΠΡΙΝΑΣ, με μόνη υποχρέωση να παραδίδουν τον ελαιόκαρπό στο ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού την ίδια ημέρα που τον μαζεύουν και να τον μεταφέρουν με πάνινα σακκιά ή κλούβες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνεταιρισμού έχει ως εξής:

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Κριτσάς ενημερώνει τους παραγωγούς ότι η παραλαβή του ελαιοκάρπου γίνεται στο ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού καθημερινά από ώρα 3.00 μμ  μέχρι 6.30 μμ (εκτός από τις ημέρες που βρέχει).

Κάνουμε γνωστό ότι στο ελαιοτριβείο του Α. Σ. Κριτσάς μπορούν να αλέθουν και παραγωγοί που δεν είναι συνεταίροι, επίσης μπορούν να αλέθουν και τα μέλη του Συνεταιρισμού ΠΡΙΝΑΣ, με μόνη υποχρέωση να παραδίδουν τον ελαιόκαρπό στο ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού την ίδια ημέρα που τον μαζεύουν και να τον μεταφέρουν με πάνινα σακκιά ή κλούβες.

Ενημερώνουμε τα μέλη που προέρχονται από τον Συνεταιρισμό Λακωνίων ότι είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του σταθμού παράδοσης-παραλαβής και μεταφόρτωσης ελαιοκάρπου στο χώρο του ελαιουργείου στα Λακώνια για διευκόλυνση των παραγωγών στην μεταφορά του ελαιοκάρπου. Με την ολοκλήρωση του σταθμού, η οποία υπολογίζεται εντός του μήνα Δεκεμβρίου, οι παραγωγοί θα μπορούν να παραδίδουν τον ελαιόκαρπό τους στα Λακώνια.

Μέχρι την ολοκλήρωση του σταθμού στα Λακώνια, οι παραγωγοί μπορούν να παραδίδουν τον ελαιόκαρπό τους στο ελαιουργείο του Συνεταιρισμού στην Κριτσά. Ο τρόπος παράδοσης και παραλαβής θα είναι ο ίδιος με αυτόν που γίνεται στο ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς.

Όσοι παραγωγοί έχουν συμμισατόρους μπορούν να μοιράζουν τον ελαιόκαρπο και να παραδίδει τον ελαιόκαρπό τους ο καθένας χωριστά στον δικό του κωδικό ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται φορολογικά οι παραγωγοί.

Οι μη συνεταίροι για να μπορέσουν να αλέσουν πρέπει να το δηλώσουν στο γραφείο του Συνεταιρισμού τουλάχιστον δύο ημέρες πρίν την παράδοση του ελαιοκάρπου προσκομίζοντας το Δελτίο Ταυτότητας, το ΑΦΜ και λογαριασμό Τράπεζας, για να μπορέσουν να πάρουν κωδικό στον οποίο θα παραδίδουν τον ελαιόκαρπο.

Όσοι παραγωγοί μη συνεταίροι έχουν ήδη πάρει κωδικό από πέρυσι, δεν χρειάζεται να φέρουν τίποτα. Ο παλιός κωδικός ισχύει.

Από κάθε παράδοση ελαιοκάρπου λαμβάνεται αντιπροσωπευτικό δείγμα ελαιοκάρπου και με τη βοήθεια της συσκευής μέτρησης ελαιοπεριεκτικότητας, γίνεται μέτρηση της ελαιοπεριεκτικότητας του δείγματος και έτσι κάθε παραγωγός έχει τον προσωπικό συντελεστή απόδοσης ξεχωριστά για κάθε ποσότητα παραδοθέντος ελαιοκάρπου.

Ο συντελεστής απόδοσης ανακοινώνεται στον πίνακα ανακοινώσεων την επόμενη ημέρα από την παράδοση του ελαιοκάρπου.

Επίσης ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα ladi.kritsacoop.gr

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο  2841051213.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΑΦΟΡΔΑΚΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία