BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Νέοι πυρήνες Crimson Seedless ξεφυτρώνουν σε Γιαννιτσά και Κιλκίς

«Στροφή» προς την καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού «Crimson Seedless» παρατηρείται στα χωριά του Κιλκίς και στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, µε πολλούς αγρότες των δύο περιοχών να στήνουν δυναµικούς «πυρήνες» της καλλιέργειας, που έρχονται να προστεθούν σε αυτόν που υπάρχει εδώ και χρόνια στην Πιερία.

Νέοι πυρήνες Crimson Seedless ξεφυτρώνουν σε Γιαννιτσά και Κιλκίς

1
0

Η µεγάλη ζήτηση, κυρίως από το εξωτερικό, που έχει ωθήσει τις τιµές στα 1,40 ευρώ στο χέρι του παραγωγού, όπως έγινε σε ορισµένες περιπτώσεις τη σεζόν του 2017, δείχνει να πείθει όλο και περισσότερους παραγωγούς να ασχοληθούν, παρά τις δυσκολίες που έχει η καλλιέργεια.

Στο Κιλκίς, υπάρχουν ήδη φυτεµένα περί τα 850 στρέµµατα Crimson Seedless κι όπως ανέφερε ο παραγωγός Γιώργος Παπαδόπουλος, αναµένεται το 2018 να φυτευτούν άλλα τουλάχιστον 150 στρέµµατα.

Την περίοδο αυτή ο συνοµιλητής µας δροµολογεί, µαζί µε άλλους 11 παραγωγούς από τα χωριά Χέρσο, Πεδινό και Τέρπυλλο του Κιλκίς, που συνολικά καλλιεργούν 350 στρέµµατα, τη δηµιουργία µιας Οµάδας Παραγωγών για τα Crimson Seedless. «Έχουµε τελειώσει µε όλα τα γραφειοκρατικά για την ίδρυση της οµάδας και τον κανονισµό λειτουργίας της και αποµένει η τυπική αναγνώρισή της από τη ∆ΑΟΚ», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ σε επόµενο στάδιο αναµένεται να προσχωρήσουν στην οµάδα και κάποιοι ανεξάρτητοι παραγωγοί του νοµού.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία