BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Από καταστήματα και κτηνιάτρους τα εμβόλια για τον καταρροϊκό

Τους όρους με τους οποίους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της επιδημιολογικής επιτήρησης του Καταρροϊκού πυρετού εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ορίζοντας παράλληλα και τα σημεία πώλησης των σχετικών εμβολίων.

Από καταστήματα και κτηνιάτρους τα εμβόλια για τον καταρροϊκό

1
0
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Άρθρο 8 της απόφασης (ΦΕΚ 265/Β’/2016) τα νόμιμα σημεία διάθεσης των εμβολίων κατά του Καταρροϊκού Πυρετού είναι:
  • τα καταστήματα λιανικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων, (που εκτελούν μόνο συνταγές άλλων),
  • τα κτηνιατρικά γραφεία παραγωγικών ζώων (που απαγορεύεται να εκτελούν συνταγές άλλων κτηνιάτρων),
  • οι κτηνίατροι των ιδιωτικών κτηνιατρείων ή κλινικών ζώων (που απαγορεύεται να εκτελούν συνταγές άλλων κτηνιάτρων),
  • οι κτηνίατροι των κτηνιατρικών γραφείων παραγωγικών ζώων των Συνεταιριστικών οργανώσεων, των Συνεταιριστικών επιχειρήσεων, των Ομάδων Παραγωγών,
  • τα φαρμακεία (που εκτελούν μόνο συνταγές άλλων).

2.α. Οι υπεύθυνοι των ανωτέρω σημείων διάθεσης υποχρεούνται να καταχωρούν όλα τα σκευάσματα των εμβολίων που εμπορεύονται/διαθέτουν προς τους τελικούς χρήστες στην ειδική ηλεκτρονική βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής εφαρμογής που ονομάζεται «Καταρροϊκός Πυρετός/Ηλεκτρονική Καταχώριση Εμβολίων» και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη διεύθυνση http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu−2.

β. Η διαδικασία καταχώρισης που ακολουθείται περιγράφεται αναλυτικά στο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων στο αριθ. Πρωτοκόλλου 2221/63872/ 09−06−2015 «Οδηγίες για την καταχώριση των εμβολίων κατά του καταρροϊκού πυρετού στην ψηφιακή εφαρμογή», το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στο site www.minagric. gr, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

3. Οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για να επιβεβαιώσουν την τήρηση αυτής της υποχρέωσης των υπευθύνων των σημείων διάθεσης των εμβολίων και προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμόρφωσή τους.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα επιτήρησης καταρροϊκού πυρετού του προβάτου .

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία