BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Yιοθεσία συνεταιρισμού από Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πρόταση από το Μάρκο Μπόλαρη κατά την επίσημη επίσκεψή του στο νομό Μαγνησίας.

Yιοθεσία συνεταιρισμού από Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

2
0

Πιο συγκεκριμένα, να "υιοθετήσει " τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό  Βόλου "Αίγα - Φυλή Σκοπέλου" με σκοπό να του χορηγήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την παραγωγή και εμπορία  γαλακτοκομικών προϊόντων που θα προέρχονται αποκλειστικά από γίδινο γάλα της Σκοπελίτικης φυλής πρότεινε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Ιουνίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης  στην Μαγνησία.

Ο Υπουργός συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο, Παπανάτσιου Κατερίνα, Μπαλή Μάκη και μέλη της γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, επισκέφτηκε το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου ενημερώθηκε για την πρότυπη εφαρμογή ηλεκτρονικής παρακολούθησης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών που εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Θερμοκηπιακών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος.

Στην συνέχεια ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων κ. Σφουγγάρη Αθανάσιο και συναντήθηκε με  εκπροσώπους του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βόλου "Αίγα - Φυλή Σκοπέλου". 

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Μαγνησία ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μπόλαρης επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες της Μαγνησίας όπως θερμοκήπιο γαρδένιας στην Αγριά, εταιρεία εμπορίας και παραγωγής σπόρων σιτηρών στο Κρόκιο και τυροκομείο στον Αλμυρό, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα  μελλοντικά τους σχέδια.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι η αγροτική παραγωγή θα πρέπει να στραφεί σε επώνυμα προϊόντα ποιότητας με υψηλή προστιθέμενη αξία και   εξαγωγική κατεύθυνση. 

Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η συνέργεια ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία, την εκπαίδευση, την έρευνα και τους παραγωγικούς φορείς ώστε να είναι εφικτή η ενσωμάτωση της καινοτομίας και να διευκολύνεται η εκμετάλλευση των συγκριτικών  πλεονεκτημάτων των προϊόντων όπου υπάρχουν.

Στο πνεύμα αυτής της προσπάθειας πρότεινε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να "υιοθετήσει " τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό  Βόλου "Αίγα - Φυλή Σκοπέλου" με σκοπό να του χορηγήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την παραγωγή και εμπορία  γαλακτοκομικών προϊόντων που θα προέρχονται αποκλειστικά από γίδινο γάλα της Σκοπελίτικης φυλής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία