BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Παραμένει η ειδική εισφορά 0,2% στο κρέας υπέρ ΕΛΓΟ

Διατηρείται η ειδική εισφορά 0,2% προς ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ που επιβάλλεται στην ανά κιλό αξία όλων των ειδών κρέατος, παρά τα αιτήματα των υπόχρεων για κατάργησή της. Αυτό προκύπτει από σχετική απόφαση που υπογράφουν ο Βαγγέλης Αποστόλου, η Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Γιάννης Τσιρώνης.

Η κινεζική ζήτηση στηρίζει τα βοοειδή

1
1

Ο υπολογισμός της ειδικής εισφοράς γίνεται με βάση την καθαρή αξία που αναγράφεται στα τιμολόγια διακίνησης του κρέατος, πλην των ποσοτήτων που διατίθενται απευθείας από τους πρώτους αγοραστές στους καταναλωτές μέσω λιανικής πώλησης, για τις οποίες ο υπολογισμός της ειδικής εισφοράς γίνεται με βάση την αντιπροσωπευτική τιμή που αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ – Δήμητρα.

Οι υπόχρεοι εισφοράς

Σύμφωνα με το Άρθρο 1 της απόφασης υπόχρεοι είναι οι εξής:

Υπόχρεοι, καταβολή και διαδικασία είσπραξης ειδικής εισφοράς στο κρέας

1. Υπόχρεοι για την καταβολή της ειδικής εισφοράς της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του ν. 3698/2008 (Α΄ 198), στο εξής ειδική εισφορά, είναι:

α) Οι πρώτοι αγοραστές κρέατος που προέρχεται από ζώα τα οποία σφαγιάστηκαν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως καταγωγής ή προέλευσης, όπως επιχειρήσεις εμπορίας, τεμαχισμού, μεταποίησης, τυποποίησης κρέατος, συνεταιρισμοί, κρεοπωλεία και παρασκευαστήρια κρεατοσκευασμάτων.

β) Οι πρώτοι αγοραστές κρέατος προέλευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

γ) Οι πρώτοι αγοραστές κρέατος προέλευσης τρίτων χωρών.

2. Οι υπόχρεοι καταβολής ειδικής εισφοράς της παραγράφου 1 υποβάλλουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΑΡΤΕΜΙΣ δήλωση πρώτης αγοράς κρέατος, στην οποία αναγράφεται η αξία των αγορών ανά είδος κρέατος των ανωτέρω υπόχρεων του προηγούμενου μήνα ή έτους κατά περίπτωση, σύμφωνα με την παρ. 3.

3. α) Οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται στην υποβολή μηνιαίας δήλωσης ισοζυγίου κρέατος, σύμφωνα με την αριθμ. 412/8932/23-1-2012 απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Β΄ 149), υποβάλλουν τη δήλωση πρώτης αγοράς κρέατος και καταβάλλουν την ειδική εισφορά μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την πρώτη αγορά του κρέατος.

β) Οι επιχειρήσεις που υποχρεούνται σε υποβολή ετησίας δήλωσης ισοζυγίου κρέατος, σύμφωνα με την αριθμ. 412/8932/23-1-2012 απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υποβάλλουν ετήσια δήλωση πρώτης αγοράς κρέατος και καταβάλλουν την ειδική εισφορά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

4. Ο υπολογισμός της ειδικής εισφοράς γίνεται με βάση την καθαρή αξία που αναγράφεται στα τιμολόγια διακίνησης του κρέατος, πλην των ποσοτήτων που διατίθενται απευθείας από τους πρώτους αγοραστές στους καταναλωτές μέσω λιανικής πώλησης, για τις οποίες ο υπολογισμός της ειδικής εισφοράς γίνεται με βάση την αντιπροσωπευτική τιμή που αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ - Δήμητρα.

Αναλυτικά το κείμενο της απόφασης

Αλέξανδρος Μπίκας

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-02-2017 16:19ΚΙΤΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΤΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΟΤΑΝ ΠΩΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΛΠ.ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ .ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ?ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 0,2%.ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΓΟΡΑΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ Η ΑΓΟΡΑΙΑ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ?ΚΥΑ 176 -ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡΑΓΡ.4 ?????????

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία