BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Μείον 0,29% η διεθνής σοδειά καλαμποκιού, λέει το IGC

Περισσότερο σιτάρι, λιγότερο καλαμπόκι για τη σεζόν 2016/2017, προβλέπει το IGC.

Μείον 0,29% η διεθνής σοδειά καλαμποκιού, λέει το IGC

2
0
Πιο αναλυτικά, την ώρα που το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών (IGC) «βλέπει» πιο ψηλά τα διεθνή απόθεμα σιτηρών, τα ποιοτικά προβλήματα στη φετινή σοδειά του Καναδά αφήνουν κάποιες ελπίδες για στήριξη τιμών στο σκληρό σιτάρι στην ελληνική αγορά.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ενισχυθεί οι τιμές εξαγωγές για το ελληνικό σκληρό και κυμαίνονται από 190 ευρώ ο τόνος για τα χαμηλής ποιότητας μέχρι τα 220 ευρώ ο τόνος για τα πολύ καλά.

Παράλληλα στην έκθεση Σεπτεμβρίου, το IGC σημειώνει ότι η διεθνής παραγωγής δημητριακών θα αγγίξει τους 2,069 δισ. τόνους το 2016/2017, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης σχεδόν του 4% από τους 2,002 δισ. τόνους πέρσι. Πιο ανεβασμένα, θα είναι τα διεθνή αποθέματα σιτηρών φτάνοντας φέτος τους 492 δισ. τόνους (+4,23% ή αύξηση κατά 20 εκατ. τόνους) από τους 472 δισ. τόνους το 2015/2016

Ωστόσο, το IGC μείωσε οριακά τις αρχικές του εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή καλαμποκιού από 1,03 δισ. τόνους στους 1,027 δισ. τόνους, λόγω των καιρικών συνθηκών σε ΕΕ και Κίνα



Παράλληλα, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα με νέα έκθεσή της η ευρωπαϊκή µονάδα παρακολούθησης αγρομετεωρολογικών προβλέψεων της Κομισιόν, AGRI4CAST, γνωστή και ως Mars, μείωσε κατά 5,4% στους 6,84 τόνους ανά εκτάριο τις εκτιμήσεις της για τη σοδειά καλαμποκιού της ΕΕ, λόγω της ξηρασίας σε αρκετές περιοχές.

Επίσης, επηρεάστηκε και η παραγωγή σιτηρών της ΕΕ, αλλά οι μειώσεις εκεί αντισταθμίζονται από την αυξημένη παραγωγή σε Αυστραλία, Καναδά, Κίνα και Καζακστάν.

Συνολικά, η διεθνής παραγωγή σιταριού (σκληρού και μαλακού) θα φτάσει στο επίπεδο ρεκόρ των 747 εκατ. τόνων, σημειώνοντας μια αύξηση κατά 11 εκατ. τόνους από την προηγούμενη σεζόν.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία