BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Αναβάθµιση ποιότητας στις ιταλικές λίστες

Μετά από αρκετές παύσεις συνεχίζεται ο αλωνισµός σκληρού σίτου και λογικά την επόµενη εβδοµάδα θα βρίσκεται σε φουλ ρυθµούς σε όλη την χώρα. Στα µεταβροχικά σιτάρια το ειδικό βάρος βελτιώθηκε αρκετά, όµως τα υαλώδη φυσικά µειώθηκαν. Ευτυχώς οι πρωτεΐνες κρατιούνται υψηλά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Αναβάθµιση ποιότητας στις ιταλικές λίστες

2
0
Οι αποδόσεις στα χωράφια δεν είναι καλές, ενώ αναφορικά µε τιµές παραγωγού ακόµα δεν έχει διαµορφωθεί αγορά. Στον τοµέα της εξαγωγής για άλλη µια εβδοµάδα δεν είχαµε εξελίξεις, καθώς οι Ιταλοί είναι συγκεντρωµένοι στην βελτιωµένη ποιοτικά σοδειά τους. Εντούτοις, θέλουν να ενηµερώνονται καθηµερινά για τις ποιότητες και τιµές

Στα σκληρά στάρια, ανακοινώθηκαν χωρίς εκπλήξεις οι πρώτες τιµές της νέας σοδειάς στη Φότζια. Οι ποιότητες όπως αναµενόταν βελτιώθηκαν καθώς η Ιταλική σοδειά φέτος είναι ποιοτικότερη της περσινής.  Οι πρωτεΐνες ενισχύθηκαν κατά 1% και τα υαλώδη κατά 15%. Συγκεκριµένα για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 80%) βρίσκονται στα 230 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 79 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 75%) στα 220 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού.  Στη Γαλλία οι τιµές ενισχύθηκαν κατά 5 ευρώ ο τόνος, λαµβάνοντας δυναµική από την ανησυχία λόγω ξηρασίας στις σοδειές των ΗΠΑ και Καναδά. Πλέον κυµαίνονται στα 245 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο η πρόσφατη δυναµική στα σιτηρά κράτησε µέχρι την αρχή της εβδοµάδας. Η άνοδος των τιµών στηρίχθηκε κατά βάση στις καιρικές συνθήκες που καθυστερούν τη σωστή εξέλιξη της σοδειάς. Επίσης, αρκετά κερδοσκοπικά κεφάλαια έπρεπε τεχνικά για να βγουν από τις θέσεις τους τον Ιούλιο να αγοράσουν συµβόλαια. Πλέον ο καιρός αφενός βελτιώνεται, ενώ οι κερδοσκόποι έχοντας κλείσει τις θέσεις, τοποθετήθηκαν υπέρ της µείωσης των τιµών. Στη Γαλλία οι τιµές έλαβαν δυναµική από την απόδοση στο Σικάγο και έπιασαν µέχρι τα 177 ευρώ ο τόνος για να διορθώσουν στα 175 ευρώ παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Πλέον τα βλέµµατα είναι στη συγκοµιδή.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία