BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Χωρίς τιμές εξαγωγής στο σιτάρι για άλλη μια εβδομάδα

Ο αλωνισµός προχωράει στην Κοζάνη και το ∆οµοκό µε τις ποιότητες να είναι βελτιωµένες σε ειδικά βάρη αλλά µέτρια σε υαλώδη λόγω των βροχοπτώσεων. Οι αποδόσεις φέτος σχεδόν σε όλη τη χώρα είναι χαµηλές και δεν είναι λίγοι που κάνουν λόγο για παραγωγή χαµηλότερη των 700.000 τόνων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Χωρίς τιμές εξαγωγής στο σιτάρι για άλλη μια εβδομάδα

1
0
Στο κοµµάτι των τιµών παραγωγού τα ποιοτικά σιτάρια µε σωστό ειδικό βάρος κυµαίνονται µεταξύ 20-21 λεπτών το κιλό, ενώ για τα πιο µέτρια ως χαµηλά ακόµα δεν έχει ακουστεί κάτι επίσηµα. Στην εξαγωγή δεν υπάρχει δραστηριότητα για άλλη µια εβδοµάδα, καθώς οι Ιταλοί είναι επικεντρωµένοι στη σοδειά τους και δεν προσφέρουν τιµές για τα ελληνικά.
Στα σκληρά στάρια, οι τιµές νέας σοδειάς στην Φότζια ενισχύθηκαν κατά 5 ευρώ ο τόνος για κάθε ποιότητα.

Συγκεκριµένα για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 80%) βρίσκονται στα 235 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 79 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 75%) στα 225 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού.  Στη Γαλλία ο καύσωνας της προηγούµενης εβδοµάδας στη βόρεια Ευρώπη ενίσχυσε τις τιµές σκληρού παρά τη χαµηλή δραστηριότητα στη φυσική αγορά. Οι τιµές ενισχύθηκαν κατά 5 ευρώ και πλέον κυµαίνονται στα 245 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο οι τιµές αντιδρούν ανοδικά λαµβάνοντας στήριξη από προβλήµατα στην πορεία της αµερικανικής σοδειάς. Οι ανησυχίες για την προοπτική της σοδειάς στην πολιτεία του Μινεάπολις είναι έντονες κι αυτό ενισχύει τις τιµές πρωτίστως για τη συγκεκριµένη ποικιλία σίτου και δευτερευόντως για τα σιτηρά γενικότερα. Αντιθέτως στη Γαλλία, οι τιµές πιέζονται παρά την άνοδο στις ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην ισοτιµία ευρώ δολαρίου, καθώς το ευρώ έχει ενισχυθεί σηµαντικά, καθιστώντας τις ευρωπαϊκές σοδειές µη ανταγωνιστικές. Ως αποτέλεσµα, οι τιµές από τα 177 ευρώ ο τόνος έφτασαν πρόσφατα τα 170 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία