BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Από 22-23 λεπτά για την ώρα τα καλά στάρια

Aκόµα και τα 22-23 λεπτά το κιλό έπιασαν οι τιµές παραγωγού σε συγκεκριµένες περιοχές για τα εξαιρετικά ποιοτικά σιτάρια. Εξαιρώντας αυτές τις περιοχές, η αγορά κυµαίνεται στα 17-20 λεπτά το κιλό, ενώ στον τοµέα της εξαγωγής ακόµα δεν έχουν ακουστεί πωλήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Δεν έχει άλλη πτώση για το σκληρό σιτάρι

7
0
Στα σκληρά στάρια, στην λίστα της Φότζια δεν υπήρξαν για δεύτερη εβδομάδα αλλαγές. Οι ποιότητες όπως αναμενόταν βελτιώθηκαν καθώς η Ιταλική σοδειά φέτος είναι ποιοτικότερη της περσινής.  Οι πρωτεΐνες ενισχύθηκαν κατά 1% και τα υαλώδη κατά 15%. Συγκεκριμένα για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 80%) βρίσκονται στα 230 ευρώ/τόνο στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αμέσως επόμενη ποιότητα (ειδικό βάρος 79 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 75%) στα 220 ευρώ/τόνο στην αποθήκη του παραγωγού. 

Στη Γαλλία οι τιμές παραμένουν στα 250 ευρώ/τόνο παραδοτέα σε Γαλλικό λιμάνι με στήριξη από την ζήτηση στην φυσικά αγορά. Παράλληλα η ξηρασία στον Καναδά εξακολουθεί να απασχολεί τους εμπόρους. 

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο οι τιμές μειώθηκαν καθώς η πρόσφατη αμερικανική έκθεση προσφοράς / ζήτησης δημητριακών χαρακτηρίστηκε ως πτωτική. Για την ακρίβεια τα τελικά φετινά αποθέματα σιτηρών, καλαμποκιού και σόγιας αυξήθηκαν. Όσον αφορά την σοδειά των ΗΠΑ η εκτίμηση του υπουργείου γεωργίας σχολιάστηκε ως αισιόδοξη καθώς δεν συνυπολόγισε την πρόσφατη ξηρασία. Αυτές οι ειδήσεις ήταν επόμενο να επηρεάσουν και τις γαλλικές τιμές οι οποίες πλέον βρίσκονται στα 176 ευρώ/τόνο παραδοτέα σε γαλλικό λιμάνι.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία