BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Στα χωράφια μένει το σιτάρι στις ΗΠΑ

Μόλις το 20% των καλλιεργούμενων εκτάσεων με σιτάρι έχει συγκομιστεί στις ΗΠΑ εξαιτίας των παρατεταμένων βροχοπτώσεων που αποτρέπουν την έγκαιρη συγκομιδή. Σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Υπ. Γεωργίας, οι προσδοκίες για τη συγκομιδή έκαναν λόγο για 25%, ενώ τυπικά αυτή την περίοδο θα έπρεπε να έχει συγκομιστεί το 37% της παραγωγής.

Μεγάλες ζημιές λόγω ανομβρίας στα σιτηρά των Σερρών

2
0
Προβλήματα αντιμετωπίζουν όμως και οι καλλιεργητές των εαρινών δημητριακών, οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν στα χωράφια τους και να σπείρουν ή βλέπουν τη σπορά τους να αποτυγχάνει εξαιτίας της αυξημένης εδαφικής υγρασίας. Περισσότερα από ένα εκατ. στρέμματα εαρινού σιταριού και καλαμποκιού βρίσκονται υπό την απειλή της εγκατάλειψης λόγω του κακού φυτρώματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Γεωργίας των ΗΠΑ, η φετινή χρονιά «είναι η πρώτη από το 1993 που θα σπαρθούν καλαμπόκια τόσο καθυστερημένα», εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Όμως και στο εαρινό σιτάρι, οι αγρότες στη Βόρεια Ντακότα, τη μεγαλύτερη περιοχή καλλιέργειας στις ΗΠΑ, έδωσαν αναγκαστικά νέα παράταση στη σπορά μετά τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών που επηρέασαν και ορισμένες περιοχές του Καναδά
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία