BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία στα βαμβακόφυτα Λάρισας

Για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας στην περίοδο του φυτρώματος των βαμβακοφύτων, ενημερώνει τους παραγωγούς με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Υψηλός κίνδυνος προσβολών στα βαμβακόφυτα Βοιωτίας

1
0
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των ειδικών, η σπορά των βαμβακοκαλλιεργειών σε πολλές περιπτώσεις  πραγματοποιήθηκε αρκετά όψιμα για τα δεδομένα της Π.Ε. Λάρισας εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων του Μαρτίου, που διατήρησαν την εδαφική υγρασία σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν επέτρεψαν την έγκαιρη και καλή προετοιμασία της σποροκλίνης.

Επιπρόσθετα, ανασταλτικό παράγοντα αποτέλεσαν και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου, με αποτέλεσμα η σπορά στις περισσότερες περιπτώσεις να ξεκινήσει περίπου στα μέσα Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαΐου

Όπως διαπιστώνεται από τις επιτόπιες επισκέψεις των γεωπόνων της Υπηρεσίας, σε βαμβακοκαλλιέργειες, σε ορισμένες μόνο περιοχές εμφανίζονται «κενά» μεταξύ των φυτών στις γραμμές, ενώ στις περισσότερες βαμβακοφυτείες το φύτρωμα των φυτών εξελίσσεται ομαλά.

Όσον αφορά τους εχθρούς του βαμβακιού (θρίπες και αφίδες), που αναπτύσσονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των φυτών,
Πολλές φορές, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των φυτών αναπτύσσονται πληθυσμοί αφιδών και  θριπών, ωστόσο συνιστάται στους παραγωγούς να μην καταφεύγουν από νωρίς σε χημικές επεμβάσεις, αφενός μεν διότι τα προσβεβλημένα φυτά αναλαμβάνουν από την προσβολή, αφετέρου δε η εφαρμογή εντομοκτόνων μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις τετράνυχου, εξαιτίας της θανάτωσης των ωφέλιμων εντόμων που εγκαθίστανται αυτή την εποχή στις καλλιέργειες

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρη την ανακοίνωση
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία