BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Με σημαία το Micronaire φέτος στην πρωτοπορία το βαμβάκι

Κινήσεις αναδιάταξης των δυνάµεων στον τοµέα του βάµβακος, βρίσκονται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό και από το αποτέλεσµά τους αναµένεται να κριθεί σε µεγάλο βαθµό το µέλλον της καλλιέργειας στη χώρα µας.

Με σημαία το Micronaire φέτος στην πρωτοπορία το βαμβάκι

1
1

Με αφετηρία την διαφοροποίηση της παραγωγής στο σύσπορο βαµβάκι, την κατάταξή της σε συγκεκριµένες κατηγορίες και την τιµολόγησή της ανάλογα για τον παραγωγό, δύο είναι τα σηµεία τα οποία θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς αναµένεται να επηρεάσουν καταλυτικά τις εξελίξεις το επόµενο διάστηµα.

Το πρώτο είναι το σύστηµα µέτρησης micronaire και το δεύτερο, τα συµβόλαια µελλοντικής εκπλήρωσης (options) ή αλλιώς προπωλήσεις. Σε ότι αφορά στο δεύτερο, η προηγούµενη εµπορική περίοδος έδωσε κάποια πρώτα δείγµατα γραφής, ενώ στη σεζόν που τώρα αρχίζει, αναµένεται να δούµε την υιοθέτηση αυτής της διαδικασίας από περισσότερες εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, από όλες σχεδόν τις οργανώσεις παραγωγών βάµβακος και από όλο και περισσότερους ακόµη και µεµονωµένους παραγωγούς. Σε όλα τα παραπάνω αναµένεται να έχει τη δική του συµβολή, το micronaire, δηλαδή το εργαλείο που µετράει, µε κάποιο τρόπο, την ικανότητα του αέρα να περνάει µέσα από τις συµπιεσµένες ίνες του βάµβακος, βαθµολογώντας αντίστοιχα την αντοχή τους.

Ήδη αρκετοί επαγγελµατίες του κλάδου, όπως εκκοκκιστές, έµποροι, γεωτεχνικοί αλλά και διαβασµένοι αγρότες, έχουν εξοικειωθεί µε τη χρήση του micronaire, ωστόσο, στις ευρύτερες µάζες των παραγωγών η χρήση του εν λόγω εργαλείου δεν είναι ακόµα γνωστή.

Βρείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

28-03-2018 23:53Case International

Έχει καμμία σχέση ο βαμβακοπαραγωγος με το micronair;Είναι υποχρεωμένος να ξέρει;Η μήπως είναι αφρικανικά κόλπα για να του παίρνουν τζαμπα την παραγωγή.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία