BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Χάνει έδαφος προς τα 85 σεντς, σύµµαχος το πετρέλαιο

Tο δολάριο διατηρείται ισχυρό, ενώ τα όποια προβλήµατα στην αµερικανική σοδειά έχουν ήδη προεξοφληθεί από το χρηµατιστήριο, µε την αγορά να υποδέχεται µε µάλλον ουδέτερο πρόσηµο την τελευταία εκτίµηση του USDA για µείωση 2% της παραγωγής έναντι της εκτίµησης του Σεπτεµβρίου.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

629
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η πλειονότητα των αναλυτών τονίζει πως ανοδική αγορά χωρίς σοβαρή ζήτηση στη φυσική αγορά δεν γίνεται να υπάρξει. Ως εκ τούτου, το βαµβάκι παραµένει στο ίδιο εύρος τιµών εδώ και µήνες και αδυνατεί όποτε προσπαθεί να πιάσει τα 90 σεντς. Στις τελευταίες, δε συνεδριάσεις χάνει έδαφος υποχωρεί στα 85 σεντς ανά λίµπρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Το πριµ επί του χρηµατιστηρίου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση και διαπραγµατεύεται στα 2 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘23. Με δεδοµένο πως η Τουρκία είναι απούσα, τα βαµβάκια µας φέτος τουλάχιστον για τους πρώτους µήνες της σεζόν θα πάνε στην Αίγυπτο και στην Άπω Ανατολή. Η τιµή συντηρείται σε υψηλά επίπεδα παρά τις πιέσεις των τελευταίων ηµερών, ενώ ένα ράλι στις τιµές πετρελαίου, θα µπορούσε να διευκολύνει ακόµα µια προσπάθεια ανάβασης προς τα 90 σεντς, που σε συνδυασµό µε το ισχυρό δολάριο, θα βελτίωνε τις ελληνικές τιµές, αρκεί να µην γίνονταν υποχωρήσεις στο πριµ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία