BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Αντίδραση από τα χαµηλά και προσπάθεια για νέα επίπεδα ισορροπίας

Ήρθε επιτέλους η αναµενόµενη ανοδική αντίδραση.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

604
1

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Οι τιµές Μαρτίου έπιασαν γρήγορα επίπεδα άνω των 80 σεντς και γίνεται προσπάθεια να πλησιάσει τα 83 σεντς. Το αδύναµο δολάριο βοήθησε σε αυτό, όπως επίσης και η αύξηση της υποτονικής ζήτησης όταν οι τιµές έπιασαν τα χαµηλά τους. Οι αναλυτές θεωρούν πολύ δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες να δούµε κάποιο ιδιαίτερο ράλι τιµών µε το πιθανότερο σενάριο να στέκεται σε νέα επίπεδα ισορροπίας, χαµηλότερα από αυτά που είχαµε πριν έναν ή και περισσότερους µήνες. Μην ξεχνάµε πως το κλίµα στην παγκόσµια οικονοµία εξακολουθεί να είναι αβέβαιο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Γίνεται µια προσπάθεια αύξησης του πριµ (βάσης) επί των χρηµατιστηριακών τιµών, χωρίς όµως ιδιαίτερη επιτυχία. Όσο το χρηµατιστήριο βρισκόταν στα πρόσφατα χαµηλά πληρώθηκαν κάποια καλύτερα πριµ αποκλειστικά για τις λευκές ποιότητες. Μόλις ανέκαµψε η αγορά, οι βάσεις αυτές πλέον δεν προσελκύουν τους αγοραστές, µε αποτέλεσµα η ζήτηση να είναι πάλι χαµηλή.
Το µεγάλο πρόβληµα είναι η πώληση των υποδεέστερων χρωµάτων µε καλά χαρακτηριστικά. Ήδη φαίνεται πως η έκπτωση από τα λευκά στα χαµηλότερα βαµβάκια θα είναι µεγάλη φέτος.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία