BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Πέντε οινοποιοί επενδύουν και στο λάδι

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει πολλά κοινά µε το εξαιρετικό κρασί. Και τα δύο είναι περίπλοκα, συνδυάζονται µε τα φαγητά δηµιουργώντας µοναδικούς γευστικούς συνδυασµούς και παράγονται εδώ και αιώνες. Επιπλέον, πολλές φορές µοιράζονται και κάτι ακόµα: την ίδια έδρα παραγωγής. Αυτό συµβαίνει κυρίως σε Ιταλία, Πορτογαλία και Κορσική.

Πέντε οινοποιοί επενδύουν και στο λάδι

1
0
Α φενός οι εδαφοκλιματικές συνθήκες  (ζεστές και ξηρές μέρες και δροσερές νύχτες, πετρώδη, λιγότερο εύφορα εδάφη που κάνουν τα αμπέλια και τα ελαιόδεντρα ισχυρότερα, καθώς προσπαθούν να προσεγγίσουν τα θρεπτικά συστατικά και το νερό που απορροφάται από το υπέδαφος) και αφετέρου η κουλτούρα της Μεσογειακής διατροφής, όπου στη βάση της βρίσκονται το ελαιόλαδο και το κρασί εξηγούν γιατί τα οινοποιεία «παντρεύουν» την παραγωγή οίνου και ελαιολάδου. Αυτό σημειώνει ο Νίκολας Κόλμαν, έμπειρος γευσιγνώστης και κριτής στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου της Νέας Υόρκης (NYIOOC) στην ιστοσελίδα Vinepair. Μάλιστα, ο ίδιος παρουσιάζει 5 οινοποιεία που ξεχωρίζουν και στην παραγωγή τυποποιημένου ελαιολάδου

Valentin
Σπάνιο όπως το κρασί του  Αμπρούτσο, νότια ΙταλίαΟ κορυφαίος Ιταλός οινοπαραγωγός που παράγει κρασιά από τις φημισμένες ιταλικές ποικιλίες Trebbiano (λευκό) και Montepulciano (κόκκινο) στο Αμπρούτσο έχει και ελαιώνες και όλα τα καλά εστιατόρια της περιοχής σερβίρουν μόνο το ελαιόλαδο Valentini στα τραπέζια τους. Όμως, αν και το ελαιόλαδο του δεν είναι τόσο ακριβό όσο τα κρασιά του, θεωρείται όμως εξίσου σπάνιο και γι’ αυτό όσοι θέλουν να το γευτούν θα πρέπει να ταξιδέψουν στο Αμπρούτσο.



Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό el- ελαίας καρπός Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία