BACK TO
TOP
Farming

Ποιότητα, τεχνολογία και εξειδικευμένη λύση από την TIMAC AGRO

Η TIMAC AGRO αποτελεί πρωτοπόρο στον τομέα της γεωργίας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη προηγμένων λύσεων που συνδυάζουν ποιότητα, τεχνολογία και εξειδικευμένη υποστήριξη. Μέσω μιας ομάδας 60 εξειδικευμένων γεωπόνων, παρέχει στους παραγωγούς πρωτοποριακές λύσεις για τα καλλιεργητικά τους προβλήματα, βασιζόμενη σε υψηλής τεχνολογίας σκευάσματα θρέψης.

80-81

97
1
Συνέντευξη του Ιάκωβου Γιακουμέττη, Key Account Manager & Technical Demonstrator της TIMAC AGR

Θα µπορούσαµε να πούµε ότι έχουµε µπροστά µας µια χρονιά δύσκολων επιλογών µεταξύ των εαρινών καλλιεργειών; 

Τα τελευταία χρόνια αποτελούν πρόκληση για τους παραγωγούς, που επιλέγουν τις εντατικές καλλιέργειες ως το αντικείµενο εργασίας και δηµιουργίας τους, γεγονός πολυπαραγοντικό. Οι καλλιεργητικές συνθήκες,  το κόστος παραγωγής και η εµπορική αξία του τελικού προϊόντος αποτελούν κριτήρια για την επιλογή του παραγωγού και πολλές φορές δηµιουργούν µια σχετική αβεβαιότητα, καθώς το τελικό αποτέλεσµα δεν µπορεί να είναι εγγυηµένο.  Εντούτοις, την τελευταία τριετία φαίνεται η «µεγάλη καλλιέργεια» να ανακτά την αξία της και να δηµιουργεί θετικές προσδοκίες για τη χρονιά που έρχεται. Η επιλογή καλλιέργειας από τον παραγωγό πρέπει να γίνει προσεκτικά, λαµβάνοντας υπόψιν πάντοτε τον τόπο καλλιέργειας, καθώς και το εµπορικό ιστορικό, ώστε να µειωθεί όσο γίνεται το ρίσκο που λαµβάνει.

Είναι η κλιµατική µεταβλητότητα, οι κανόνες της πράσινης µετάβασης ή οι συνθήκες αγοράς που υπαγορεύουν τελικά τις αποφάσεις σποράς;

Η κλιµατική αστάθεια, οι «πράσινες» κανονιστικές διατάξεις και οι εµπορικές συνθήκες σαφώς και επηρεάζουν την απόφαση του παραγωγού. Ταυτόχρονα, τον αναγκάζουν να αλλάξει τρόπο σκέψης και καλλιεργητικής δράσης, καθώς εάν επιθυµεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες της εποχής µας πρέπει να επιλέξει εκείνα τα εργαλεία και εφόδια που θα του λύσουν τα χέρια, παρά τις αυξανόµενες προκλήσεις και αυστηρότερους κανόνες που επικρατούν. Σε αυτή του την προσπάθεια, είναι µονόδροµος η επιλογή χρήσης αγροτικών εφοδίων στοχευµένης κι εξειδικευµένης δράσης επί της καλλιέργειας! Αυταπόδεικτα πλέον, όσον αφορά το κοµµάτι της θρέψης των φυτών, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τα τεχνολογικά σκευάσµατα της TIMAC AGRO. Η τεχνογνωσία της εταιρείας µας, προσφέρει λύσεις στον παραγωγό, που δύνανται να προστατέψουν την καλλιέργεια από κάθε είδους κλιµατική καταπόνηση, µε προϊόντα που ανταποκρίνονται στο νέο «πράσινο» περιβάλλον και προσφέρουν προστιθέµενη εµπορική αξία στο τελικά παραγόµενο προϊόν.

Πού εστιάζει αυτό τον καιρό ο ανταγωνισµός στα αγροτικά εφόδια και πώς απαντά επ’ αυτού η δική σας πρόταση;

Στις µέρες µας, η καλλιεργητική συζήτηση στρέφεται κυρίως γύρω από το κόστος παραγωγής. Η TIMAC AGRO προσπαθεί να εστιάσει στο τρίπτυχο: ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΞΕΙ∆ΙΚΕΥΜΕΝΗ ΛΥΣΗ! Καθηµερινά, 60 γεωπόνοι της εταιρίας µας βρίσκονται δίπλα στον παραγωγό και τον συνεργάτη, προσφέροντας λύσεις στα καλλιεργητικά προβλήµατα, µέσω παρεµβάσεων στη θρέψη των φυτών. Λύσεις και παρεµβάσεις, που βασίζονται σε σκευάσµατα θρέψης υψηλής τεχνολογικής εξειδίκευσης, που σκοπό έχουν να προσφέρουν τόσο επαρκή κάλυψη των αναγκών της καλλιέργειας, όσο και να αυξήσουν την αξία του παραγόµενου προϊόντος. Το κόστος παραγωγής πάντοτε ήταν και συνεχίζει να είναι σηµαντικό, όµως έχει έρθει η ώρα να συζητήσουµε για την αύξηση της αξίας του τελικού προϊόντος. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η TIMAC AGRO φέρνει στη χώρα µας νέα σκευάσµατα θρέψης: ∆ύο από αυτά είναι τα SEACTIV OPAL και SEACTIV TONIC, υγρά λιπάσµατα-βιοδιεγέρτες βασιζόµενα στη φυσική τεχνολογία SEACTIV σε συνδυασµό µε υψηλές συγκεντρώσεις Mn-Zn-Cu. Η συνδυασµένη χρήση τους µπορεί να θρέψει αποτελεσµατικά τις εκτατικές καλλιέργειες σε κρίσιµα στάδια, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα φυτά από τις κλιµατικές καταπονήσεις και ενισχύει το αµυντικό τους σύστηµα.

Τώρα είναι η ώρα να συζητήσουµε για τη βελτίωση του τελικά παραγόµενο προϊόντος, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, ώστε να καταφέρει ο παραγωγός να ανταποκριθεί στις αυξανόµενες προκλήσεις. 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές