BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Σε βιοδιεγέρτες, γεωργία ακριβείας και έρευνα επενδύει η Syngenta

Με αξιοποίηση επιστημονικών γνώσεων, γύρω από την καλλιέργεια και το αγρο-οικοσύστημα (πρόγραμμα LivinGro) , επιταχύνεται η ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα νέων προϊόντων που δημιουργεί η Syngenta, όπως οι βιοδιεγέρτες που έρχονται να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των εισροών αλλά και την ανθεκτικότητα των καλλιεργειών, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο σύστημα αγροτικής παραγωγής.

1578343065335331_560_373

69
0

Σε ανακοίνωση του καινοτόμου προγράμματος LivinGro, προχώρησε η Syngenta  κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου 2021, αναδεικνύοντας έτσι την ισχυρή στρατηγική βιωσιμότητας που ακολουθεί η εταιρεία, προς όφελος όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και του παραγωγού.  

Επενδύοντας σε νέες καινοτόμες τεχνικές και προϊόντα και  πατώντας πάνω σε επιστημονικά θεμέλια, η Syngenta «χτίζει» και λανσάρει στην αγορά ένα πλούσιο πορτφόλιο λύσεων για τον σύγχρονο παραγωγό βοηθώντας τον στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στόχους που θέτει το Ευρωπαϊκό Green Deal  αλλά και να εξασφαλίσει μια βιώσιμη και προσοδοφόρα παραγωγή.

Ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του «Φόρουμ για το μέλλον της Γεωργία (FFA)», που αποτελεί μία μοναδική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και συζητήσεων πάνω σε ένα εύρος θεμάτων που καλύπτουν από μεταρρυθμίσεις πολιτικής μέχρι προτάσεις για πρωτοποριακές πρακτικές στον αγρό, και πραγματοποιείται εδώ και 13 χρόνια, η Sygenta συμμετέχει ενεργά στην «Εβδομάδα Λύσεων», παρουσιάζοντας την δική της προσέγγιση και στρατηγική για επίτευξη ενός παραγωγικού και βιώσιμου μέλλοντος στην γεωργία.

Με στόχο να εξασφαλιστεί η διατροφική ασφάλεια στον κόσμο (να καλύπτονται δηλαδή οι ανάγκες του πληθυσμού σε τρόφιμα, μέσω μεγιστοποίησης των αποδόσεων των καλλιεργειών) και να διασφαλιστεί η βιοποικιλότητα και η βιωσιμότητα του αγροδιατροφικού κλάδου η Syngenta επενδύει σε κομβικής σημασίας συνεργασίες με άλλες εταιρείες και φορείς (όπως η Valagro) αλλά παράλληλα και σε:

  1. Καινοτομία, με εκμετάλλευση της επιστημονικής γνώσης
  2. Γεωργία ακριβείας (για μείωση των εισροών)
  3. Βιολογικούς παράγοντες όπως οι βιοδιεγέρτες και η βιολογική φυτοπροστασία
  4. Προγράμματα προστασίας της βιοποικιλότητας μάκρο και μίκρο οργανισμών του οικοσυστήματος (με έμφαση στο έδαφος)
  5. Μοντέλα προβλεπτικότητας και ψηφιακών λύσεων

Τα περισσότερα από τα παραπάνω υπηρετεί το νέο πρόγραμμα LivinGro που πραγματοποιεί η εταιρεία με πειραματικούς αγρούς και συνεργαζόμενους επιστήμονες σε 5 διαφορετικές χώρες (της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής). Στόχος του προγράμματος είναι να συλλέξει δεδομένα και να κατανοήσει τις  σχέσεις και αλληλεπιδράσεις 38 παραμέτρων  του αγρο-οικοσυστήματος, από την καλλιέργεια και τα έντομα (επιβλαβή και ωφέλημα) έως και τον οργανικών και ανόργανων στοιχείων του εδάφους. Παράλληλα, μέσα από αυτό η εταιρεία επενδύει στην διατήρηση της βιοποικιλότητας στους αγρούς και την προσαρμογή των συστημάτων στις επιπτώσεις και τα νέα δεδομένα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.  Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τα δεδομένα θα καταστούν ελεύθερα προσβάσιμα στο κοινό.

Πέρα από τις καινοτόμες  αυτές λύσεις, η εταιρεία εξετάζει την δυνατότητα μείωσης του κόστους εφαρμογής αυτών από τον παραγωγό. «Ο παραγωγός είναι πρόθυμος να ακολουθήσει νέες βιώσιμες λύσεις, αλλά είναι υποχρέωση και των εταιρειών να δείξουν τον δρόμο, να εκπαιδεύσουν τους αγρότες και να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία μακροχρόνια αποτελεσματικότητας των μεθόδων που προτείνουν», αναφέρει ο Juan Gonzalez Valero, επικεφαλής Βιωσιμότητας και Υπεύθυνης  επιχειρηματικότητας της Syngenta. «Μην μπορώντας να απεγκλωβιστεί πλήρως ο αγροτικός τομέας από τα συνθετικά φυτοπροστατευτικά και λιπάσματα, είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί και να εφαρμοστεί από όλους τους παραγωγούς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των καλλιεργειών τους», τονίζει ο Corey Huck επικεφαλής του τμήματος των βιολογικών (biological) της εταιρείας. Στελεχωμένη με ισχυρή επιστημονική ομάδα αλλά και υπεύθυνους βιώσιμης επιχειρηματικότητας, η Syngenta επιταχύνει παγκοσμίως την δημιουργία και προώθηση νέων προϊόντων και λύσεων για τους παραγωγούς, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην ανάπτυξη και  εκσυγχρονισμό του κλάδου με σεβασμό στα νέα στάνταρτ βιωσιμότητας .

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα LivinGro διαθέσιμες εδώ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία