BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Παρουσιάστηκε η νέα υπηρεσία εδαφικής χαρτογράφησης Interra® Scan της Syngenta

Η Syngenta παρουσίασε την Interra® Scan, την νέα υπηρεσία χαρτογράφησης εδάφους με μία από τις υψηλότερες αναλύσεις στον κόσμο, στo πλαίσιο της Fields of Innovation 2022, την κορυφαία εκδήλωση γεωργικής καινοτομίας στην Ευρώπη.

Interra_Scan_Field-with-logo__1_

420
0

Η υπηρεσία Interra® Scan, η οποία προσφέρει ανάλυση εδάφους ακριβείας , με σκοπό να βοηθήσει τους καλλιεργητές και τους γεωπόνους να βελτιστοποιήσουν τη θρέψη των καλλιεργειών και την εδαφική υγεία, θα είναι αρχικά διαθέσιμη στους καλλιεργητές της Ηπειρωτικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Το Interra® Scan προσφέρει χαρτογράφηση εδάφους υψηλής ανάλυσης για έως και 27 επίπεδα πληροφοριών, παρέχοντας στους καλλιεργητές ακριβείς πληροφορίες. «Η Interra® Scan παράγει χάρτες υψηλής ανάλυσης, προσβάσιμους από τους υπολογιστές των καλλιεργητών μέσω της πλατφόρμας Interra® Scan», εξηγεί ο Mark Hall, Επικεφαλής του τμήματος Βιώσιμης και Υπεύθυνης Επιχείρησης EAME. «Η τεχνολογία ανίχνευσης παρέχει χαρτογράφηση όλων των κοινών ιδιοτήτων, όπως pH, υφή εδάφους, οργανική ύλη, άνθρακα και ικανότητα ανταλλαγής κατιόντων, καθώς και υψομετρική και διαθεσιμότητα νερού στα φυτά – όλα μαζί, προσφέροντας περισσότερα από 800 σημεία αναφοράς δεδομένων ανά εκτάριο. Είναι ισοδύναμο ενός πλήρους ιατρικού ελέγχου για τον άνθρωπο, αλλά για το έδαφος».

Ο χάρτης επιτρέπει στους καλλιεργητές να κατανοήσουν την υφή, τα θρεπτικά συστατικά και την περιεκτικότητα του εδάφους τους σε άνθρακα, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τη διατροφή και τη δέσμευση άνθρακα. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από το Interra® Scan επιτρέπει επίσης ένα πολύ ευρύτερο παράθυρο λειτουργίας για σαρώσεις εδάφους σε σύγκριση με άλλα συστήματα σάρωσης εδάφους. Τα τελικά δεδομένα δεν επηρεάζονται από την υγρασία του εδάφους, τη συμπίεση, την κάλυψη των καλλιεργειών ή την καλλιεργητική κατάσταση, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ λίγοι περιορισμοί για το πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Η κυκλοφορία του Interra® Scan αποτελεί μία περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσης της Syngenta να βοηθά τους καλλιεργητές να δημιουργήσουν υγιή εδάφη, τα οποία αποτελούν τη βάση του διατροφικού μας συστήματος. Η μεταφορά αυτής της καλύτερης λύσης στην κατηγορία της στην αγορά καταδεικνύει επίσης πώς οι επενδύσεις της Syngenta στην καινοτομία έχουν υποστηρίξει όλο και περισσότερο την υιοθέτηση της αναγεννητικής γεωργίας.

Μιλώντας για τη νέα τεχνολογία, η Alexandra Brand, Περιφερειακή Διευθύντρια Προστασίας Καλλιεργειών, ΕΑΜΕ, δήλωσε: «Το ενδιαφέρον μας για την τεχνολογία χαρτογράφησης εδάφους ακριβείας αυξάνεται επειδή η υγεία του εδάφους είναι η βάση για την υγεία των φυτών. Η κατανόηση της μεταβλητότητας των θρεπτικών ουσιών και των ιδιοτήτων που βασίζονται στην υφή του εδάφους του χωραφιού έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη βελτιστοποίηση της τοποθέτησης εισροών (λιπάσματα, σπόροι κ.λπ.) για οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος».

Παρέχοντας μια ακριβή βασική μέτρηση τόσο του οργανικού όσο και του ενεργού άνθρακα στο έδαφος, το Interra® Scan μπορεί να επιτρέψει στους καλλιεργητές να προσαρμόσουν τα γεωργικά τους συστήματα οδηγώντας σε μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία του εδάφους. «Τα υγιή εδάφη μπορούν όχι μόνο να βελτιώσουν την παραγωγή τροφίμων αλλά και να μετριάσουν την κλιματική αλλαγή. Έχουν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο ως φυσικός καταβράκτης άνθρακα. Η επένδυση σε καινοτομίες ακριβείας όπως το Interra® Scan σημαίνει ότι οι καλλιεργητές θα μπορούν να αποφύγουν να μεταχειρίζονται ολόκληρο το χωράφι με τον ίδιο τρόπο, λαμβάνοντας τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το τι ακριβώς θα εφαρμόσουν πού και πόσο», εξήγησε η Alexandra Brand.

«Δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης και του κόστους του ασβέστη, των λιπασμάτων και των σπόρων, η υπηρεσία μπορεί να προσφέρει άμεση οικονομική αξία στους καλλιεργητές, καθώς και μια πιθανή μακροπρόθεσμη λύση που μπορεί να τους βοηθήσει να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή μέσω αναγεννητικών γεωργικών πρακτικών. », δήλωσε ο Robert Renwick, Head Business Sustainability EAME.

Σχετικά με την υπηρεσία Interra® Scan

Η επιτόπια διαδικασία συλλογής δεδομένων περιλαμβάνει δύο βήματα:

Πρώτον, το έδαφος σαρώνεται με τεχνολογία ανίχνευσης ακτίνων γάμμα από το SoilOptix® για να χαρτογραφηθούν όλες οι κοινές θρεπτικές και φυσικές ιδιότητες του εδάφους ενώ συλλέγονται φυσικά δείγματα εδάφους. Η ακατέργαστη σάρωση, τα δεδομένα εδάφους και τα δείγματα εδάφους στη συνέχεια συνδυάζονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για να παραχθούν έως και 27 στρώματα ιδιοτήτων εδάφους υψηλής ευκρίνειας. Οι καλλιεργητές έχουν εύκολη πρόσβαση εν κινήσει μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας για να προβάλουν τα αποτελέσματα σε έναν μοναδικό χάρτη ιδιοτήτων του εδάφους και να αναπτύξουν χάρτες εφαρμογών μεταβλητού ποσοστού για τις εφαρμογές εισροής των καλλιεργειών τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία