BACK TO
TOP
Fresher

Τόσο πολύτιµο όσο τα µετρητά το αβοκάντο

Σε κυριολεκτικά πολύτιµο προϊόν το οποίο χρειάζεται να προστατευτεί από τις ορέξεις όσων κυνηγούν το εύκολο κέρδος αδιαφορώντας για τους νόµους, έχει αναδειχθεί το αβοκάντο παγκοσµίως. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα µετά την περσινή ελλειµµατική σεζόν απ’ τον άσχηµο καιρό σε Ν. Ζηλανδία και Αυστραλία που ώθησε τις τιµές στα ύψη, κάτι που αναµένεται και φέτος.

Τόσο πολύτιµο όσο τα µετρητά το αβοκάντο

1044
0
Ως εκ τούτου, αυξήθηκαν και οι κλοπές του προϊόντος, ειδικά από τα χωράφια στη Ν. Ζηλανδία και την Αυστραλία, µε αποτέλεσµα πλέον οι επιχειρηµατίες σε µαγαζιά εστίασης, µανάβικα κ.α., να βάζουν πινακίδες το βράδυ, ότι «∆εν κρατούν µετρητά και αβοκάντο τη νύχτα»!

Στην Ελλάδα οι κλοπές αβοκάντο, από τα χωράφια, αν και σε µικρότερο βαθµό από αυτές του Ν. Ηµισφαιρίου, εντάθηκαν τα τελευταία 2-3 χρόνια και παρά τα µέτρα προστασίας των παραγωγών (περίφραξη κ.λπ.), οι κλέφτες βρίσκουν τρόπους να παρακάµψουν τα εµπόδια.

Να σηµειωθεί ότι και φέτος πολλοί συντελεστές του κλάδου αναµένουν µία µειωµένη παραγωγή, σηµάδια της οποίας ήδη φαίνονται παγκοσµίως, και τιµές στα πολύ υψηλά περσινά επίπεδα. Εδώ να αναφέρουµε ότι τον περασµένο Ιούνιο οι τιµές στη Ν. Ζηλανδία έφτασαν στα 3,25 δολάρια το αβοκάντο (περίπου 3 ευρώ), στο υψηλότερο επίπεδο από το 1966! Έτσι, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το περιοδικό «The Economist», αρκετοί αποφάσισαν να πάρουν τον νόµο στα χέρια τους κλέβοντας µεγάλες ποσότητες αβοκάντο απ’ τα χωράφια και πουλώντας τα στη συνέχεια στην µαύρη αγορά.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για την αγορά αβοκάντο στο Fresher που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία