BACK TO
TOP
Green reports

Οι αποδόσεις ενισχύουν την ευρωπαϊκή παραγωγή ελαιοκράμβης

Αυξημένη παραγωγή, παρά τη μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων προβλέπει για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο η γαλλική εταιρεία αναλύσεων Strategie Grains. Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση, η ευρωπαϊκή παραγωγή ελαιοκράμβης αναμένεται αυξημένη κατά 500.000 τόνους σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας στους 21,3 εκατ. τόνους το 2014, αντιπροσωπεύοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή, μετά τους 21,6 εκατ. τόνους που είχαν σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι αποδόσεις ενισχύουν την ευρωπαϊκή παραγωγή ελαιοκράμβης

1
0

Μάλιστα, η αύξηση αυτή θα έρθει σε μια χρονιά, όπου οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μικρή μείωση της παραγωγής, εξαιτίας της μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων κατά 1 εκατ. στρέμματα, στα 66 εκατ. στρέμματα. Ωστόσο οι φετινές αποδόσεις αναμένονται αυξημένες, υπολογίζοντα πως θα φτάσουν τα 320 κιλά το στρέμμα, οδηγώντας σε αύξηση της παραγωγής. Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στη Γαλλία, η οποία ιστορικά ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός στην Ε.Ε., πριν χάσει τα πρωτεία της από την Γερμανία και την παραγωγή των 5,1 τόνων.

Συνολικά για την παραγωγή δημητριακών και ελαιούχων σπόρων, η έκθεση αναφέρει πως αναμένεται αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων κατά 4% και συνεπώς αναμένεται αύξηση της παραγωγής στην Ε.Ε. Όσον αφορά τον ηλίανθο, αναμένεται μείωση της παραγωγής κατά 500.000 τόνους, στους 8,2 εκατ. τόνους, εξαιτίας της μείωσης των εκτάσεων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, η Ινδία, μια από τις μεγαλύτερες χώρες εισαγωγείς φυτικών ελαίων, αυξάνει σταθερά τις καλλιεργούμενες εκτάσεις με ελαιοκράμβη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία