BACK TO
TOP
Green reports

Μείον 11% η ελαιοκράμβη της ΕΕ, λέει η Copa-Cogeca

Απότομη πτώση σχεδόν 11% (-10,6%) στη φετινή παραγωγή της ελαιοκράμβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με προβλέψεις που παρουσίασε η Ομάδα Ελαιούχων Σπόρων και Ψυχανθών των ευρωπαϊκών κεντρικών αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa-Cogeca, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015.

Πιο κίτρινη η Μακεδονία από ελαιοκράμβη και ηλίανθο

0
0
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της εν λόγω Ομάδας Αρνώ Ρουσώ προειδοποίησε ότι «η φετινή παραγωγή ελαιοκράμβης θα σημειώσει μείωση της τάξης του 10,6% στους 14 εκατ. τόνους, σε σύγκριση με τους 15,76 εκατ. τόνους της περασμένης σεζόν. Και οι αποδόσεις θα είναι μειωμένες, εξαιτίας του πρόσφατου κύμα καύσωνα και ξηρασίας σε όλη την Ευρώπη»

«Συνολικά η παραγωγή ελαιούχων σπόρων της ΕΕ εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένη κατά 8,5% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα. Από την άλλη, η παραγωγή ψυχανθών θα είναι αυξημένη λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, αλλά και των νέων μέτρων της ΚΑΠ για τις περιοχές Οικολοκικής Εστίασης. Ωστόσο, η αύξηση της παραγωγής ψυχανθών δεν θα μπορέσει να καλύψει τις απώλειες από τη μείωση της παραγωγής ελαιοκράμβης που χρησιμεύει ως ζωοτροφή για τους κτηνοτρόφους», τόνισε ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Ελαιούχων Σπόρων και Ψυχανθών της Copa-Cogeca

(Πηγή: Copa-Cogeca)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία