BACK TO
TOP
Green reports

Μέχρι 12/9 αιτήσεις για «ξεπάγωμα» των φωτοβολταϊκών

Aπόφαση της ΡΑΕ καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν από ενδιαφερόμενους.

Παράταση για υλοποίηση έργων στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

1
0

Προθεσμία μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2014 προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την υλοποίηση των επενδύσεών τους στα φωτοβολταϊκά οι οποίες είχαν «παγώσει» λόγω του απαγορευτικού στην έκδοση νέων αδειών που βρισκόταν σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2012 έχουν οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με απόφαση της ΡΑΕ.

Η απόφαση έρχεται ως συνέχεια της άρσης της αναστολής έκδοσης νέων αδειών που προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πρόσφατο new deal για τις ΑΠΕ.

Πιο αναλυτικά, όπως σημειώνεται στην απόφαση, 

Α. Δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν υποβάλει αιτήματα χορήγησης Αδειών

Παραγωγής από Φ/Β σταθμούς, τα οποία αφενός κατελήφθησαν από την αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης και αφετέρου παρέμειναν σε εκκρεμότητα χωρίς να έχουν ενδιαμέσως αποσυρθεί από τους ενδιαφερόμενους, να επαναβεβαιώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους.

Β. Ταυτόχρονα με την επιστολή επαναβεβαίωσης ενδιαφέροντος οφείλουν να υποβάλουν τα ακόλουθα στοιχεία:

αα) Επικαιροποιημένη αναλυτική πρόταση χρηματοδοτικής διάρθρωσης των σχετικών επενδύσεων συνοδευόμενη από όλα τα απαραίτητα στοιχεία τεκμηρίωσης τηςοικονομικής δυνατότητας του φορέα, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό (Παράρτημα 1, Μέρη 6 και 7).

ββ) Επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο για το αιτούμενο έργο βάσει των ισχυουσών διατάξεων καθώς και του συνολικού επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας (Μέρος 6, Ενότητες 16 και 17 του Κανονισμού), στο οποίο θα αποτυπώνονται τυχόν μεταβολές/αναθεωρήσεις των έργων.

γγ) Σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής στην κατάσταση του φορέα του έργου, π.χ. μεταβολές της νομικής μορφής της εταιρείας, της μετοχικής σύνθεσης και εκπροσώπησης αυτής κ.λπ., πρέπει να συνυποβάλλονται και τα αντίστοιχα αποδεικτικά έγγραφα (επικαιροποιημένα τα Μέρη 1 και 8 της αίτησης, σύμφωνα με την παρούσα διάρθρωση και εκπροσώπηση της εταιρείας).

δδ) Επιστολές τραπεζικής χρηματοδότησης οι οποίες υποβάλλονται σύμφωνα με την παρ. Β, μέρους 7 του Κανονισμού θα αποστέλλονται υποχρεωτικά, τόσο από τον ενδιαφερόμενο, όσο και απευθείας από την εκδούσα Τράπεζα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e−mail), στην ηλεκτρονική διεύθυνση (info@rae.gr) της ΡΑΕ, κάνοντας σχετική παραπομπή στον αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου της αίτησης (Γ−ΧΧΧΧΧ).

 

Προθεσμία υποβολής

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν την επιστολή συνέχισης ενδιαφέροντος ταυτόχρονα με τα ως άνω επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία, ως καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014.

Δικαιολογητικά που τυχόν υποβληθούν μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας, δεν θα γίνονται δεκτά. Αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τις οποίες δεν προσκομιστεί επαναβεβαίωση του ενδιαφέροντος και επικαιροποιημένα στοιχεία, ή αυτά προσκομισθούν μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας, θα θεωρούνται σιωπηρώς απορριφθείσες.

 

Χρονική προτεραιότητα αξιολόγησης

Μετά το πέρας της ως άνω αποκλειστικής προθεσμίας, η ΡΑΕ θα αξιολογήσει τα επικαιροποημένα κατά τα ως άνω, καθώς και νέα αιτήματα για χορήγηση άδειας παραγωγής σε Φ/Β σταθμούς που τυχόν υποβληθούν τηρώντας αυστηρά τη χρονική προτεραιότητα των κύκλων υποβολής.


Γιάννης Τσατσάκης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία