BACK TO
TOP
Green reports

Υπογραφή Σκουρλέτη περιμένει το αγροτικό net metering

Το ρεύμα που θα παράγεται από ένα φ/β ως 20 KW θα συμψηφίζεται με τις οφειλές του παραγωγού στη ΔΕΗ.

Mικρότερο το «κούρεμα» στις ταρίφες αγροτικών φωτοβολταϊκών και ΣΗΘΥΑ

1
0

Σε εξοικονόμηση κόστους παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους θεωρείται βέβαιο πως θα οδηγήσει ο προωθούμενος ενεργειακός συμψηφισμός (net metering) του παραγόμενου ρεύματος από φωτοβολταϊκά με την κατανάλωση.

Οι αγρότες περιμένουν με ενδιαφέρον την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον Π. Σκουρλέτη στις αρχές Ιουλίου, για να μπορούν, να συμψηφίζουν με την ΔΕΗ οφειλές που έχουν.

Μάλιστα εκτιμούν πως η εφαρμογή του μέτρου θα βοηθήσει σημαντικά πολλούς ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα να ανασάνουν οικονομικά, αφού η «ψαλίδα» των οφειλών του κράτους για το ρεύμα που παράγουν τα στημένα φωτοβολταϊκά τους πάρκα έχει ξεχειλώσει φτάνοντας και τους 7 μήνες.

Σημειωτέον πως το μέτρο αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα να στήσουν ένα φωτοβολταϊκό μέχρι 20 ΚW σε μια μικρή έκταση (έως 500 τμ) και να παράγουν ρεύμα, το οποίο θα συμψηφίζουν με τις οφειλές που έχουν προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα άλλωστε με εκτιμήσεις το κόστος για την έκδοση μιας τέτοιας άδειας δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ, ενώ η προσδοκώμενη απόσβεση της επένδυσης κυμαίνεται περί τα 5 – 6 χρόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία