BACK TO
TOP
Green reports

Λύση μέσω Πειραιώς για τα αγροτικά φ/β της ΕΑΣ Αγρινίου

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 56 εκατ. ευρώ, αφορά συμβασιοποιημένα και εγκεκριμένα δάνεια.

Κλιμάκιο της Tρ. Πειραιώς στην Πελοπόννησο

0
0

Λύση στο «γόρδιο δεσμό» της χρηματοδότησης των αγροτικών φωτοβολταϊκών της ΕΑΣ Αγρινίου που βρίσκονται σε εκκρεμότητα μετά την εκκαθάριση της ΑΤΕ Leasing δίνει η συμφωνία της Ένωσης με την Τράπεζα Πειραιώς.

Η συμφωνία -που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αγρινίου, Θωμά Κουτσουπιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενημέρωσης αγροτών στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου- προβλέπει χρηματοδότηση 56 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, αφορά τόσο τα δάνεια που έχουν συμβασιοποιηθεί όσο και εκείνα για τα οποία υπήρξε καταρχήν έγκριση χωρίς όμως να υπογραφούν τελικά συμβάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσουπιά, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας δεσμεύθηκε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει χρηματοδότηση και για επόμενα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι τον Μάρτιο.

«Καταφέραμε ως Ένωση να πάρουμε χρηματοδότηση την στιγμή που η τράπεζα Πειραιώς δεν έχει δώσει πουθενά αλλού, αυτό δείχνει ότι η ομαδική δουλεία μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα στη χρηματοδότηση των παραπάνω έργων είχε προκύψει λόγω της διάσπασης (σε «καλό» και «κακό» κομμάτι) της Αγροτικής Τράπεζας και της συνακόλουθης εκκαθάρισης της ΑΤΕLeasing. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν «ορφανά» τα δάνεια που η τελευταία είχε συνάψει ή συμφωνήσει με επαγγελματίες αγρότες που ήθελαν να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία