BACK TO
TOP
Πολιτικές

Παλεύουν να προσαρμοστούν οι Αμερικανοί αγρότες στις καιρικές μεταβολές

Οι αγρότες στις ΗΠΑ έχουν αφήσει στην άκρη τα πολιτικά θέματα και προσπαθούν να προετοιμαστούν για τις ασταθείς και μεταβλητές καιρικές συνθήκες που γίνονται πλέον ολοένα και πιο καυτό ζήτημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal (WSJ).

Παλεύουν να προσαρμοστούν οι Αμερικανοί αγρότες στις καιρικές μεταβολές

3
0
Έντονα κύματα καύσωνα, ξηρασίες, πλημμύρες έχουν οδηγήσει σε ασταθείς αποδόσεις τα χωράφια σε Καλιφόρνια, Μίτσιγκαν, Ιλλινόις, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα, Φλόριντα και άλλα πολιτείες με παράδοση στη γεωργία. Με δεδομένο ότι αυτές οι καιρικές τάσεις θα συνεχιστούν, οι αγρότες μικροί και μεγάλοι επενδύουν σε τρόπους διατήρησης των υδάτων στα εδάφη τους, φυτεύουν τις σοδειές τους πιο γρήγορα, ποτίζουν πιο αποδοτικά και δεν οργώνουν τα χωράφια τους για να προστατεύσουν τα εδάφη και τους σπόρους από την ξηρασία.

«Βλέπουμε τις πηγές να στεγνώνουν», λέει στη WSJ ο Pat O'Toole, ένας κτηνοτρόφος ο οποίος χρησιμοποιεί φορητές αντλίες με ηλιακή ενέργεια για να ανακτήσει τα υπόγεια ύδατα για τα 6.000 πρόβατα και 1.000 αγελάδες που διαθέτει.

Το 2012, σημειώθηκε στις ΗΠΑ ρεκόρ καύσωνα και ξηρασίας, που αποτέλεσε σημείο καμπής για πολλούς. Οι καλλιεργητές σε 22 πολιτείες υπέφεραν και αυτό που συνέβη ήταν σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες «αποτυχία των καλλιεργειών». Επρόκειτο για τη χειρότερη αγροτική καταστροφή μετά τη σοβαρή ξηρασία του 1988. Με ζημιές 31,8 δισ. δολαρίων, η ξηρασία του 2012 ήταν η έβδομη πιο δαπανηρή φυσική καταστροφή από το 1980 οπότε υπάρχουν καταγεγραμμένα επίσημα στοιχεία

(Πηγή: wsj.com)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία