BACK TO
TOP
Εργασιακά

Εξάμηνες οι πρώτες άδειες εργασίας για παράτυπους αγρεργάτες

Τις πρώτες αιτήσεις αγροτών που ενδιαφέρονται ν’ απασχολήσουν στις εκµεταλλεύσεις τους, παράτυπα διαµένοντες στην Ελλάδα αλλοδαπούς, ως εργάτες γης, βοσκούς ή µελισσοκόµους ετοιµάζονται να υποδεχθούν οι Αποκεντρωµένες ∆ιοικήσεις της χώρας, µετά την υπογραφή της σχετικής εγκυκλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Εξάμηνες οι πρώτες άδειες εργασίας για παράτυπους αγρεργάτες

9
0
Μαζί µε την αίτηση, οι αγρότες υποχρεούνται να υποβάλλουν την Ενιαία ∆ήλωση Καλλιέργειας ή Εκτροφής του προηγούµενου έτους. ∆εδοµένου ότι, σύµφωνα µε πληροφορίες, καταγράφεται ήδη ζωηρό το ενδιαφέρον και οι θέσεις θα είναι συγκεκριµένες ανά περιφέρεια µε βάση τις ανοικτές θέσεις, οι αρµόδιες Αρχές, αναµένεται να εξετάσουν τις αιτήσεις, µε αυστηρή χρονική προτεραιότητα υποβολής

Αναλόγως καλλιέργειαςΕπ’ ευκαιρία υπογραφής της εγκυκλίου ο Βαγγέλης Αποστόλου απηύθηνε κάλεσµα στους αγρότες-εργοδότες να εκµεταλλευθούν το νέο θεσµικό πλαίσιο, δίνοντας παράλληλα στη δηµοσιότητα ενηµερωτικά στοιχεία για το θέµα, τα οποία συνοψίζονται στα εξής
  •   Με βάση τη διαδικασία που θέσπισε η κυβέρνηση, εφόσον δεν έχουν εξαντληθεί τα αριθµητικά όρια µετακλητών εργατών γης (και άρα υπάρχει διαπιστωµένη ανάγκη για εργατικά χέρια), ο δε αγρότης επικαλείται αντικειµενική αδυναµία για απασχόληση εργατών γης µε έγκυρες συµβάσεις, θα µπορεί (ο αγρότης) να ζητήσει από την Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση της περιοχής του την έγκριση κατ’ εξαίρεση απασχόλησης διαµενόντων µεταναστών, οι οποίοι θα ασφαλίζονται µε εργόσηµο.
  •   Για την αποφυγή καταστρατηγήσεων, κάθε αγρότης θα µπορεί να δηλώνει την απασχόληση τόσων αλλοδαπών εργατών, όσων δικαιολογεί το είδος της καλλιέργειάς του και η καλλιεργούµενη έκταση.
  •   Η διαδικασία αυτή διευκολύνει τους αγρότες να δίνουν νόµιµα αµοιβή και ασφάλιση στους αλλοδαπούς εργάτες γης που δουλεύουν ήδη µε µαύρη εργασία, χωρίς αυτό να συνεπάγεται σε καµία περίπτωση, την εδώ νοµιµοποίηση της παραµονής τους. Υπολογίζεται ότι εάν δηλωθούν κανονικά τα µεροκάµατα που πληρώνονται σήµερα σε παράνοµα διαµένοντες αλλοδαπούς, ο αγροτικός κόσµος, συνολικά, θα δικαιολογήσει ετήσια έξοδα κοντά στο 1 δις ευρώ, γεγονός που σηµαίνει ότι θα µειώσει το δηλούµενο φορολογικό εισόδηµα κατά αντίστοιχο ποσό.
  •  Ταυτόχρονα ο ΟΓΑ ως ασφαλιστικός φορέας των αγροτών θα προσθέσει εισφορές λόγω εργοσήµου που αθροίζονται σε δεκάδες εκατ. ευρώ το χρόνο.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία