BACK TO
TOP
Business

Παίρνουν θέση για ράλι οι Γερµανοί της Bayer

∆ιµέτωπη «επίθεση» µε το λανσάρισµα πλήθους νέων προϊόντων τόσο στο κοµµάτι των φυτοπροστατευτικών όσο και εκείνο των σπόρων ετοιµάζει η Βayer CropScience προκειµένου να επωφεληθεί από τις ισχυρές, όπως της χαρακτηρίζει, προοπτικές ανάπτυξης των αγορών αγροτικών εµπορευµάτων.

Παίρνουν θέση για ράλι οι Γερµανοί της Bayer

0
0
Σκιαγραφώντας τη στρατηγική της εταιρείας στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Σεπτεµβρίου στο Μόνχαϊµ της Γερµανίας, ο διευθύνων σύµβουλος, Λίαµ Κόντον ανακοίνωσε ότι το κονδύλι που κατευθύνεται για την έρευνα και την ανάπτυξη πρόκειται να αυξηθεί από την επόµενη κιόλας χρονιά στο 1 δις ευρώ ετησίως. Εξηγώντας τους λόγους πίσω από την απόφαση αυτή, τόνισε ότι, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της εταιρείας, η συνολική αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων και σπόρων αναµένεται να φτάσει τα 200 δις. ευρώ από 68 δις. ευρώ που «έκλεισε» το 2013. «Αν συγκρίνουµε το νούµερο αυτό µε τα 50 δις. ευρώ του 2008», µιλάµε για διπλασιασµό µέσα σε 12 µόλις χρόνια», τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για µια κυκλική αγορά, «οι ρυθµοί ανάπτυξής της τα τελευταία χρόνια δεν έχουν προηγούµενο και εκτιµούµε ότι τα θεµελιώδη στοιχεία που τροφοδοτούν την ανάπτυξη (όπως η αύξηση της ζήτησης, η εντατικοποίηση της γεωργίας, η αύξηση των τιµών κ.α.) θα διατηρήσουν τη δυναµική τους τουλάχιστον για τα επόµενα έξι χρόνια».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η Bayer CropScience σχεδιάζει να  ενισχύσει ακόµα περισσότερο την παρουσία της στο πεδίο των σπόρων δίνοντας ιδιαίτερη έµφαση σε µια σειρά προϊόντων και ποικιλιών, περίοπτη θέση στη λίστα των οποίων έχει το σιτάρι. Σύµφωνα µε τον κ. Κόντον,  το 2015 θα κάνει την εµφάνισή του στην αγορά -αρχικά της Ανατολικής Ευρώπης- ο πρώτος σπόρος σιταριού που θα φέρει την υπογραφή της εταιρείας, «καρπός» της εντατικής έρευνας που πραγµατοποιεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτό τον τοµέα η Bayer CropScience σε 7 µονάδες της σε όλο τον κόσµο.

Το 2015 ο πρώτος σπόρος σιταριού  «Η ζήτηση για σιτάρι παγκοσµίως βαίνει διαρκώς αυξανόµενη και, προκειµένου η προσφορά να καλυφθεί θα πρέπει η παγκόσµια παραγωγή να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 60% µέχρι το 2050», τόνισε ο κ. Κόντον προσθέτοντας ότι σε αντίθεση µε άλλα αγροτικά προϊόντα, η αύξηση των αποδόσεων στο σιτάρι τα τελευταία χρόνια δεν είναι µεγάλη.  «∆ιαβλέπουµε εποµένως µεγάλες προοπτικές εδώ»,συµπλήρωσε.
Τα κεφάλαια που θα έχουν διατεθεί στη δεκαετία για το σιτάρι θα αγγίξουν συνολικά τα 1,5 δισ. ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία