BACK TO
TOP
Business

Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της DuPont

Η DuPont Co αναβάθμισε τον στόχο για τα κέρδη του 2016 καθώς ο κολοσσός αγροτικών και χημικών δραστηριοτήτων ανακοίνωσε τα κέρδη α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της DuPont

1
0

Τα αισιόδοξα αποτελέσματα της DuPont στην μονάδα γεωργίας και διατροφής έρχονται καθώς η συρρίκνωση του αμερικανικού αγροτικού κλάδου και οι πιέσεις στις τιμές, έχουν ασκήσει πιέσεις στην DuPont και στους ανταγωνιστές της.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη 3,05-3,20 δολάρια ανά μετοχή για το 2016, μια αύξηση 10 σεντς από την προηγούμενη εκτίμηση, καθώς η εταιρεία μειώνει τις δαπάνες εν όψει της προγραμματισμένης συγχώνευσης με την ανταγωνιστική Dow Chemical, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το έτος, αφού ληφθούν οι εγκρίσεις από τις αρχές.

Για το α΄ τρίμηνο, η DuPont ανακοίνωσε κέρδη 1,2 δισ. δολαρίων ή 1,39 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι των 1 δισ. δολαρίων ή 1,13 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν 4% στα 1,11 δισ. δολάρια αλλά ήταν αμετάβλητα σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή, στα 1,26 δολάρια.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, είχαν προβλέψει ότι τα λειτουργικά κέρδη θα διαμορφωνόταν στα 1,04 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Οι πωλήσεις της DuPont στο τρίμηνο υποχώρησαν 6% στα 7,4 δισ. δολάρια, αν και παρέμειναν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 7,19 δισ. δολάρια.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία